Живеем във времена, в които работата заема по-голямата част от нашето време. Професиите могат да бъдат свързани с тежък физически труд или да се практикуват изцяло в седнало положение. Въпреки че тези два вида са коренно различни, те се отразяват почти еднакво зле на човешкото тяло.

Всеки от нас има свои методи за справяне със стреса, болките в мускулите и сковаността. Най-популярните начини са масаж, разходки и тренировки. За съжаление разполагаме с ограничено количество свободно време. Би било хубаво да имаме професионален масажист у дома, нали?

Възможно е! Масажният стол е перфектен и неуморим масажист

В България масажните кресла набират все по-голяма популярност. Те са и правилното решение за мускулните проблеми.

Има много видове масажни столове на пазара, но кой е подходящ за нас?

Някои видове не притежават функциите, които са ни нужни, други имат прекалено много. Има три важни фактора, които е важно да вземем предвид преди покупката.

Какво е важно да знаем при избора на масажен стол?

  • Дизайн

Всеки човек има индивидуален стил. Когато купуваме нова мебел, важно е тя да се съчетава с останалите и да ни харесва. Столът е необходимо "да се впише" в интериорния дизайн на стаята. Съществуват различни видове масажни столове - модерен, класически, футуристичен.

  • Полза

Казано по друг начин - хубаво е да изберем стол според нашата физическа активност. Ако работата ни е свързана с това да сме постоянно на крак или в движение, търсим стол с функции за разтягане и спортно възстановяване. Ако искаме стол, който да ни отпусне след дългия работен ден, може да се насочим към 3D или 4D столовете. Ако обаче страдаме от болки в гърба, най-много ще ни облекчи стол с подряване.

  • Цената

Може би най-важният и решаващ фактор е цената. Всеки има определен бюджет, който би отделил за масажен стол.

Технологиите на съвременните столове са 3D столове, с множество масажни функции. Столовете от висока технология ни предлагат удоволствие на най-високо ниво.

снимка: komoder

Функциите на масажните столове са много, но не всички са еднакви. Важно е да изберем най-подходящия конкретно за нас

Технология от най-ново поколение, масажният стол Veleta 2, предлаган от KOMODER съчетава тези три фактора. Той има и допълнителни функции - предлага индивидуален масаж като сканира тялото на човека, който седи в него. 4D масажните интелигентни, безшумни ръце са регулируеми и ще се погрижат за цялостен масаж на тялото ни. Можем да избираме от 23 автоматични програми или за персонализиран масаж от 11 режима в ръчен масаж на 6 различни интензитета, в 5 нива на дълбочина на масажа.

Масажните възглавници в областта на раменете, ръцете и краката премахват напрежението и контракциите на мускулите. Освен въздушно пресиране, предлага и шиацу приставки за дланите и детайлен Гуаша масаж за прасците и стъпалата от пръстите до петите и ахилеса, дори. Тази функция е чудесна за хора, които имат мускулни болки.

Благодарение на вградената подгряваща функция, столът Veleta 2 се превръща в един от най-комплексните столове за масаж на пазара. Функцията за нагряване на гърба използва въглеродни влакна като източник на инфрачервено отопление.

Масажният механизъм на ходилата стимулират нервни центрове. Тази функция е идеална всеки тип потребител, независимо дали имате болки в краката или прекарвате много време в изправено положение.

"Нулева гравитация"

Масажният стол Veleta 2 е проектиран така, че да изпаднем в състояние на безтегловност. Бедрата и краката са разположени на същото хоризонтално ниво с раменете. Центърът на тежестта на тялото се променя и гравитационната сила равномерно се разпределя върху тялото. Резултатът е релаксираща позиция за масаж.

Допълнителни модерни технологии

4D джойстик - Да, в стола е вграден джойстик, чрез който ще може да регулираме нивата на интензитет.

LED сензорен контролен панел, за да контролираме изцяло масажното изживяване.

Интелигентната функция за спестяване на пространството със започването на масажа стола се плъзга напред, без да се докосва до стената. Чрез вградената аудио система можем да слушаме музика, докато масажният стол отпуска мускулите ни. Удоволствието е двойно повече!

снимка: komoder

Благодарение на разработените иновации KOMODER се утвърждава като световен лидер при масажните столове. Специалистите на компанията подчертават, че с масажен стол можем да облекчим мускулното напрежение, да предоставим пасивна тренировка на тялото за тонизиране на мускулите или просто да се отпуснем след натоварена работна седмица.

 

* съдържание на KOMODER