Всеки един човек рано или късно преминава през различни неща в живота си, а всяко едно от тях носи промяна. Често обаче се страхуваме да поемем по нов път, защото сме изпълнени с куп въпроси - дали ще се справим в новото начинание, дали ще успеем да бъдем достатъчно добри и още много. За да продължим по нов път и да достигнем крайната точка на успеха, се налага да дадем всичко от себе си, защото това винаги си заслужава.

И за да се убедите, че това е точно така, ви представяме историите на Анжела и Георги, които да ви вдъхновят да не се отказвате, каквото и да се случва и колкото и пречки да имате по пътя.

Анжела е актриса, моторист, модел, студент по физика и какво ли още не - истинско вдъхновение за своето поколение и за авантюристите от всички възрасти. Тя никога не се отказва, бори се с несгодите с хъс и винаги успява да стигне до там, където е решила.

Георги е журналист, пътешественик, разказвач на истории и биограф на иконите на българската култура. Човек на действието, той е в постоянна надпревара с времето по пътя към поредното приключение. Независим и своенравен, Георги е човек, който проправя път в непознати територии и никога не следва утъпкани пътеки.

Двамата са част от кампанията на Johnnie Walker, която е със слоган "Не говори. Действай." Те са точните хора, които носят този борбен дух в себе си и са доказали през годините, че посоката, която гонят е само една и тя е винаги напред.

Пред нас Георги Тошев споделя, че действията, а не думите, ни променят и ни движат напред.

"Аз съм човек на думите, вярвам в тяхната сила и въздействие, но ако трябва да избирам между думи и действия, ще избера действията."

Той добавя, че да смениш посоката в живота си, не е никак лесно, но е благодарен на обстоятелства и хора, които са провокирали тази промяна, защото дори да направиш крачка назад, то това не ознавачва, че си се провалил, а напротив, може да те "придвижи много по-напред по твоя път".

Снимка: Johnnie Walker

За да достигнем обаче успеха, който искаме, има и много трудности и това важи за всички ни. Георги Тошев не прави изключени. Неговите са били не една или две, но може би тези, които са се запазили най-силно в съзнанието му са заплахи, уволнения, работата със световни медии, но точно тези неща са го изградили като професионалист и са го научили да не се отказва.

Едно от нещата, които не бива да си слагаме в преследването на нашите цели е границите, дори е добре да ги прекрачваме. Както и самият журналист казва:

"По принцип имам страх от много високо, но след като скочих с бънджи във водопада Виктория, преодолях и този страх. Познавам обаче добре лимитите си - човешки и професионални."

През всичките тези години Тошев не се е отказвал да опитва, да се променя и да търси различни начини, за да открие култури и обстоятелства. Той добавя, че към днешна дата това го прави по-спокоен и уверен в себе си.

Снимка: Johnnie Walker

Професията му е една от най-динамичните и бързо развиващите се, особено в свят на фалшиви новини и социални медии, където всеки един човек може да се изявява като журналист. Отговорността пред него обаче е двойна, защото "когато имаш екип, студенти, хора, които те следват през годините, да не се изгубиш във време, в което ценностите се променят, е моята лична задача."

Разбира се, разговорът няма как да приключи преди да сме го попитали за съвет, който той би дал на хората, страхуващи се да направят първата крачка към това да действат, а отговорът му е:

"Не е страшно! Направете не само първата, но и втората, и третата... Пътят ни е даден, за да го вървим. Пътят е движение. Не говори! Действай!"

Анжела Недялкова, която е актриса и вдъхновение за своето поколение споделя, че животът е твърде кратък и "няма време за приказки - трябва да се действа, за да има повече резултати и по-малко изгубено време, и каквото и да се случва, буквално няма никакво значение - ставаш, изтупваш прахта и продължаваш да вървиш докато ти се дава този шанс."

За нея единствените неща, които могат да я спрат са две - смъртта и клопката на съмненията. Като ние имаме влияние само върху второто. Точно заради това казва, че е добре да се възползваме и да не се ограничаваме сами.

Снимка: Johnnie Walker

Силата, която има, за да остане на пътя, по който е поела е жаждата ѝ за живот и че каквото и да става, тя не спира да върви напред, защото няма как някой да ѝ отнеме нещата, които носи в себе си като душевен свят и ценности.

Предизвикателствата в кариерата ѝ са онези неща, които са успели да я накарат да остане здраво стъпила на земята и да не се разклати от емоциите, които са я връхлитали.

"Преодолях го като си намирах работа в свободното време, поставях си краткосрочни и дългосрочни цели (без огромно значение дали ще ги постигна - просто, за да не губя фокус), отбирах си внимателно хората около мен и се поддържах вдъхновена."

Съветът, който тя дава на хората, които знаят какво искат, но се страхуват да направят първата крачка към него, е да сменят нагласата си спрямо грешките и неуспехите и да се замислят "колко значими открития са направени благодарение на нечии грешки."

"Обърнете се към детското любопитство и просто се опитвайте да опознавате непознатите територии без да мислите за нищо друго. Наслаждавайте се на процеса и бъдете с отворено съзнание за неочаквани обрати."