Няма по-добър начин да освежите едно жилище от това да пребоядисате стени в свеж и привлекателен цвят, който да вдъхне нов живот на интериора. Това е една малка инвестиция на средства и време, която може да направи един дом неузнаваем.

При избора на боя е важно на първо място да помислим за марката и за цвета (разгледайте предложенията на Praktis.bg, със сигурност нещо ще ви хареса). И докато за първото можем да се консултираме със сециалист или дори да послушаме съвета на приятел, то за второто всичко е изцяло в наши ръце.

Какъв цвят ще изберем за жилището ни зависи от това какъв ефект искаме да постигнем - дали желаем да бъде нещо свежо и енергизиращо, нещо охлаждащо и успокояващо или просто искаме да изпробваме нещо нестандартно. Има няколко неща, които трябва да знаем за него.

Подгответе стаята за боядисване

Поставете на целия под и върху всички мебели с найлон. Латексът може да пръска на голямо разстояние, особено ако боядисвате бързо. Добре е стените да се почистят, защото може да са прашни, с паяжини и други подобни, които да попречат на боядисването.

Кога е удачно да поставим грунд

Ако ще боядисвате мазилка, която е леко ронлива, поставянето на грунд ще ви помогне да постигнете по-добри резултати. Друг подходящ случай е ако на стената има мазно петно (понякога се случва в кухнята ако наблизо е имало печка и е пръскала мазнина при готвене).

При всички положения, поставянето на грунд няма да навреди, дори и ако няма причина да го поставяте. Напълно излишно е да го използвате единствено върху гипсокартон, тъй като той е много лесен и податлив на боядисване с латекс.

Колко ръце латекс да поставим

По правило е достатъчно да поставим две ръце от латекса, стига да го направим правилно. Има два начина да се нанесе боята, като единият е на Х за да се получи по-плътен цвят. Той е подходящ за нанасянето на първата ръка. Втората ръка можете да нанесете в посока отгоре надолу.

Трябва ли да разредим латекса

Това е тръден въпрос и е малко субективен, тъй като можете да чуете различни мнения, зависи кого ще попитате. На опковката обикновено пише дали е необходимо да се добави малко вода и колко точно, но обикновено е около 5%, ако това е необходимо.


Рекламен материал.