Богатата на белтъчини храна може да ни осигури чувството за ситост с часове, без обаче да ни лишава от жизненоважни за организма вещества.

За да постигнем бързо желаните резултати, без това да повлияе негативно на тонуса и издръжливостта на тялото ни, фитнес и уелнес инструкторите съветват да се фокусираме върху прием на повече протеини и по-малко въглехидрати и мазнини. Това е така, защото протеинът изисква повече енергия от тялото, за да бъде усвоен, в сравнение с другите два мaкронутриента, а това е особено важно за хората, които включват в режима си и тренировки.

Друго важно на свойство на протеина е, че той насърчава производството на специални хормони в организма (PYY и GLP-1, например), които повишават чувството за ситост и потискат апетита. Протеинът допринася и за намаляване на количеството грелин в кръвта, който е известен още като "хормон на глада", а това обикновено води до естествено намаляване на приема на храна.

Високопротеиновият режим е напълно достъпен

снимка: Lidl

Едно от големите предизвикателства на високопротеиновите режими е да се снабдим с продукти, които са достъпни, разнообразни и вкусни, без това да изисква безкрайно обикаляне по специализирани магазини. Добрата новина е, че в първата седмица на февруари Lidl предоставят лесно достъпно и по-богато разнообразие от високопротеинови предложения и то с намаление, които не се намират лесно в другите вериги. Отвъд предпочитаните и лесни за консумиране протеинови барчета, промоционалната селекция на веригата включва още 13 разнообразни продукта, с които можем да си направим пълноценно меню за всички дневни хранения. Предлагаме ви една добре структурирана селекция, която може да си набавите от днес до 5 февруари на специална Lidl цена без да правите какъвто и да е компромис с качеството.

Закуска

Денят се познава от сутринта, а за закуската казват, че е най-важното хранене.

снимка: Lidl

За да започнем енергично и да останем сити възможно най-дълго, избираме протеиновото мюсли или гранола на One Day More, които можем да комбинираме с безлактозна напитка. Нея също откриваме с намаление в брошурата на Lidl.

Свежа и лека идея за обяд в движение

Ако за обяд сме в движение, но искаме да подкрепим организма си със свежа и вкусна храна без да се отклоняваме от разтоварващия режим, може да заложим на високопротеинов сандвич. За него в Lidl намираме богат на белтъчини хляб "Живена", който допълваме с високопротеинова шунка KLUMPER с екстра качество от Германия и то в два варианта - натурална или с поръска от черен пипер. През приложението на веригата Lidl Plus и активиран купон може да закупим въпросната шунка и с -30% намаление през тази седмица. Така обядът ни е в синхрон с амбициозната програма за деня и освен това е на супер цена и с отлично качество.

Вкусни протеинови кюфтенца с гарнитура

снимка: Lidl

За вечеря може да се поглезим отново без чувство за вина, като поставим на трапезата вкусни високопротеинови пилешки кюфтенца, отново с различни видове. За нискокалорична гарнитура се спираме на рафтовете със зеленчуци, където мениджър "Свежест" в Lidl се грижи ежедневно по рафтовете да има богат избор от свежи зеленчуци с високо качество и на оптимална цена. Тук е моментът да споменем, че свежите растителни храни са изключително важна добавка към разтоварващите режими, защото са нискокалорични и съдържат жизненоважни витамини и минерали за нашия организъм. В Lidl ежедневно могат да се намерят над 120 вида свежи плодове и зеленчуци, проверени за над 700 вида остатъци от пестициди, а това е ключово важно за онези от нас, които имат отношение към здравословния начин на живот.

Високопротеиновите предложения в брошурата на веригата за първата седмица на февруари включват още различни видове йогурт на собствената марка Milbona, високопротеинов чипс, прясно изпеченото протеиново хлебче със скир от Фурната на Lidl, протеини на прах и др. Те са само част от богатото разнообразие на прецизно слекектрираните продукти "С мисъл за теб", които покриват широк спектър от специфични хранителни групи - вегетариански, веган и био продукти, както и такива без глутен и без лактоза. С тях спокойно може да се сдобием бързо, лесно и бюджетно, само с една разходка до близкия Lidl, без да правим никакъв компромис с качеството им.

 

* съдържание на Lidl