Само допреди няколко месеца живеехме в очакване на идващото лято и прекрасните моменти, които нямахме търпение да ни се случат. Планове за морски почивки, дълги и прохладни планински походи, далеч от всеки и всичко...

Повече от ясно е, че никой от нас не е предполагал, че тази пролет и може би лято ще ни се наложи да се превърнем в доброволни затворници по домовете си, заради световната пандемия. Сигурни сме, че дори да сте чели през 2018 година зловещата прогноза на милиардера- филантроп Бил Гейтс за евентуална смъртоносна вирусна опасност, то и в най-страховите ви представи не се е разигравал настоящият злободневен сценарий... И как бихме могли изобщо да го предвидим?

Живеем в повече от странни времена. Докато пандемията от Covid-19 преминава не само през нашата нация, но и през целия свят, се появяват немалко причини да бъдем под стрес.

Хиляди хора губят работата си всеки ден, милиони родители са принудени да намерят начини да отглеждат и образоват децата си в домашни условия. И знаем, че ако сте родители и в момента четете тази статия, най- вероятно вашият малчуган точно сега ви пита или иска нещо... Да не говорим колко трудно е като цяло да се пренастроим към този тотално нов начин на работа от вкъщи.

Ежедневието ни сега, което е коренно различно от това преди месец март, носи хиляди поводи за тревожност, обърканост и депресия. Като се добави и липсата на спорт се получава наистина кошмарен микс от доста причини за поява на стрес. И да, съгласни сме, че спортът вкъщи изобщо не би могъл да се сравни с този, който обикновено практикуваме във фитнес центрове или когато тичаме сред природата. Самата комуникация със обичайната ни среда- приятели, познати, които срещаме на различни места, би могла да окаже посттравматични отражения върху нас. Не можем да се разсеем и да разпуснем от тревогите и съпътстващите ни проблеми. Дори пазаруването на обичайни всекидневни стоки се превръща в своеoбразна мисия " Монк"- ръкавици, дезинфектант, маски... А най- лошото от всичко е, че дори не знаем докога ще продължи всичко това!

Може би повечето от нас вече са усетили моменти на лабилно настроение, вътрешно безпокойство, трудно заспиване вечер и да го кажем направо: депресия. Да, казахме го! Защото не е срамно и дори да не си признават, повечето хора наистина страдат от този проблем, който не бива да се подценява в никакъв случай. И понеже сме наясно, че вече сте изчели какви ли не съвети за справяне със стреса като:

  • четене на книги
  • разходка на домашни любимци
  • гледане на сериали до безкрай
  • медитации онлайн
  • подреждане на дома
  • намиране на ново хоби

Източник: Ремотив

знаем, че нищо от това не ви е помогнало кой знае колко много, ви предлагаме "извънредно" ефикасно решение в извънредно положение- растителния лекарствен продукт Ремотив.С който да се сдобиете с и без рецепта. Ще попитате защо? В "Ремотив" се съдържа стандартизиран екстракт от Hyperici herba, което всъщност е жълт кантарион, който още от времето на Хипократ се използва като природен лек срещу нервни вълнения и депресии. Тази билка често се препоръчва от нутриционисти и билкари при тревожни състояния, а благодарение на продукта Ремотив може да я добавите в организма си без да приготвяте или търсите варианти за набавянето й. Препоръчваната доза е 1 таблетка два пъти дневно, сутрин и вечер, с количество течност (голяма чаша вода), за предпочитане по време на или след хранене. Ако напоследък сте мислили как да се отървете от минорното настроение и безпокойство, бихте могли да пробвате да решите проблема отвътре. Защото колкото и да се опитваме да бъдем силни и да неглижираме случващото се около нас, понякога трябва да обърнем внимание първо на себе си и на първите по- тревожни сигнали, подадени от организма.

Снимка: Ремотив

И все пак, колкото и да ни е трудно и объркано, в края на тунела винаги има лъч светлина и няма все да е така. Май месец е на прага ни и дните става все по-дълги и топли, а с тях идва и надеждата за един по спокоен и усмихнат живот!

Бъдете здрави, усмихвайте се повече и се погрижете за себе си...

Усмихни се пак!

*Рекламна публикация