Италианският бутик MaxMara отбеляза възраждането на принт-тренда с изисканото събитие "Heritage Prints", на което присъстваха множество гости. Щампираните дрехи са спомен от миналото на бранда, който сега им вдъхна изцяло нов живот, определяйки ги като течение, категорично утвърдило позициите си в модния свят днес.

Присъстващите на мероприятието дами имаха удоволствието първи да се докоснат до току-що пристигналата в България колекция - "Fashion Show", включваща дрехи, чанти и ботуши над коляното в духа на актуалната тенденция. Дизайнът, преобладаващ в колекцията, е вдъхновен от историческия шал с принт, създаден за марката през 1991 г. по случай 40-годишнината ѝ. Той обобщава дългата история на елегантността и креативността на италианската модна къща чрез сложните щрихи на стилистите и илюстраторите, сътрудничещи си в MaxMara през годините: от моделите на мадам Берета (създател на емблематичното палто 101801 от вълна и кашмир - и досега задължителен елемент от гардероба на всяка жена) през безпогрешните скици на Карл Лагерфелд, Гай Паулин, Жан-Шарл де Кастелбажак и Емануел Кан до модерния надпис с лого "maxmaragram" и изисканите рисунки на легендарния италиански илюстратор Брунета.

Под акомпанимента на специално селектирана музика, брандът поднесе ексклузивно за гостите си изискани хапки, част от които: грилован октопод, каперси, печен чери домат, ойстер майонеза, чипс от цвекло, мус от сирене фета, гел от сушени кайсии и лешниково сабле, шоколадов мус с кестени.

Артистично оформената храна бе допълнена по перфектен начин от коктейлите Absolute Elyx в емблематичната цветова гама на MaxMara.

Брандът подготви и изненада са своите клиенти, с която да запазят спомена за вечерта. В стилната арт атмосфера, двама художници запечатваха незабравимите емоции, като накрая всяка дама получи своя модна скица като подарък-комплимент.