Лабораторните изследвания са най-прецизният инструмент, с който един лекар може да диагностицира правилно причината за различни симптоми и здравословни проблеми.

Често причините за даден проблем не могат да се преценят с просто око, а на лекаря е нужно точно доказателство, тъй като за един симптом може да има много различни причини.

Кога да се изследвате в медицинска лаборатория

Лекарят ви може да предпише изследвания, когато това е необходимо, но е препоръчително и да си правите и профилактични изследвания през определено време. Те ще ви уверят, че всичко с вашето здраве е наред, или ще ви алармират при проблем, който все още не е видим на повърхността.

Медико-диагностично лаборатория Kandilarov.com предлага пълния спектър изследвания, извършвани с високо ниво на професионализъм и най-ново и качествено оборудване.

Хормонални изследвания

Хормоналният дисбаланс се отразява на много от функциите на тялото и може да причини голям дискомфорт в ежедневието ви. Те могат да доведат до драстично напълняване или отслабване, безсъние и депресия, проблеми с паметта, косопад и проблемна кожа.

Изследването на половите хормони е от съществена важност при бременност, за да може нейното протичане да е максимално леко. В случаи на проблемно забременяване или стерилитет, изследванията на хормоните и правилната диагностика са в основата на успешното лечение.

Изследването на щитовидната жлеза, репродуктивни и други хормони може да определи иначе невидимия източник на много от проблемите ви и да помогне да възстановите баланса.

Профилактични изследвания

Профилактиката е начинът да се предотвратят бъдещи здравословни проблеми, ако има предпоставки или са в начален стадий на развитие. Ако пък няма предпоставки, винаги е добре да се уверите, че здравето ви е в безопасност.

Препоръчително е периодично да се правят профилактични изследвания, като за всеки вид има различен препоръчителен срок. Профилактичните изследвания включват кръвни изследвания, ендокринология, изследвания за полово-предавани болести, изследвания на холестерола и други.

Частна медико-диагностична лаборатория Kandilarov.com предлага пакети от профилактични изследвания и възможност за домашно посещение за вашето максимално удобство.

Хематология

Пълната кръвна картина може да иденцифицира редица кръвни заболявания като анемията, както и да помогне за диагностициране на проблеми в начален стадий. Тя помага при установяване на нарушения в имунната система или инфекции.

Вирусология и паразитология

Тези изследвания обикновено се извършват при по-специфични оплаквания и включват широк спектър от методи за определяне на наличието на вируси или паразити в организма.

Полово-предавани заболявания

Профилактичните изследвания за полово-предавани заболявания са належащи, тъй като често отнема дълго време докато тялото ви прояви симптоми. Възможно е в момента, в който разберете, че сте болни, да е твърде късно и да се появят много усложнения и затруднения при лечението.

Витамини

Често причината за някои симптоми може да не е сериозно застрашаваща здравето ви, а да е свързана с недостиг на определени витамини. Лесно можете да се успокоите и да решите проблема си като направите изследвания на витамините в организма.


Рекламен материал.