"За това ли ви чакахме два месеца - за да дойдете за селфи в залата?". Репликата на Виктор Стоянов, управител и треньор в един от най-модерните столични центрове Fast&Fit, отеква със строго-закачлив тон зад две дами, които редуват напади със селфита пред огледалната стена. "Заслужаваме малко почивка след 20 минутното кардио, не мислиш ли?", пита през смях едната, а другата успява да го догони с мобилния си телефон и да го вкара в кадър: "Усмихни се, Викторе! Тренираш нинджи, а накрая какво излиза - папараци".

След дългоочаквания рестарт фитнесът в SkyCity Mall работи с 50 % от капацитета си, но, погледнат отстрани, всеки от екипа прилича на регулировчик, който с лекота координира трафика от видоизменящи се тела. "Имаме късмет с нашите 1000 кв. м площ. С изискванията за дистанция и ограничаване на струпванията във Fast&Fit спокойно могат да спортуват паралелно около 60 души. Личният комфорт и спокойствието мотивират хората в залата да горят калории почти толкова, колкото съвършеният размер дреха, в която понякога се опитват да влязат.", споделя Стоянов.

Бивш шампион по гребане, атлет и мениджър с биография на модел, Виктор е посветен на мисията да помага на хората да влязат във форма, особено след локдаун. Тренировката в залата дава здраве и усещане за релакс, а фитнесът си остава място, където отново се социализираме (макар от дистанция) и сме част от общност. Самият факт, че избираме да прекараме 90 минути в залата пред вечното надбягване с времето за упражнения у дома, е голяма победа.

По време на изолацията Виктор Стоянов и отличниците в отбора на Fast&Fit Тони Гергова, Димитър Илков и Влади Калъпсъзов инвестираха енергията си във видео тренировки, с които можем да върнем тонуса си между хоум офис срещите, без абсолютно никаква екипировка. С лекото разхлабване на противоепидемичните мерки обаче всеки, стремящ се към пълна промяна и подобряване на кондицията си трябва да превключи от режим "Направи си сам" към "Довери се на професионалиста", за да постигне максимални резултати.

Уредите от най-ново поколение се почистват след всеки, а дезинфектантите са повече от протеиновите барчета и водата в залата. "Бар-кафето работи на пълни обороти и всеки може да енергизира тренировката си по избор с вода, кафе, фрешове, изотонични напитки и други.

През март и април, ако вземете карта за фитнес за един или три месеца, или просто подновите вече закупения си абонамент за спорт при нас, ще получите скреч карта, която може да ви донесе шейкър, индивидуална тренировка или масаж.", уточнява Стоянов.

Маските са задължителни във всички общи помещения извън зоните с уредите, а настаняването в съблекалнята е през шкафче. Спецът по културизъм Влади Калъпсъзов и каскадьорът, пристрастен към високия адреналин в холивудски продукции, Димитър Илков водят групови занимания съответно по body pump и кондиционни тренировки в делничен ден от 18:30 ч, а през уикенда - от 11:00 ч.

Сред опциите да бъдем във форма след локдаун в SkyCity Mall е и най-новият боулинг център от веригата MegaXtreme. Надъхан достатъчно от атмосферата на Fast&Fit, екипът ни отскача за няколко страйка време до мястото, което професионални състезатели по боулинг понякога използват за тренировки, а bar&dinner концепцията добавя вкус към всяка игра за цялото семейство. Апетитни комбо менюта и изкусителните десерти се редуват с примамливи отстъпки, заради които си заслужава да пренесем живота си на пистите. А предстоящият уикенд се очертава особено вълнуващ, защото цялото меню с храни в залите MegaXtreme Bowling е с 50% отстъпка.

Мега забавления и мега промоции ще има и в Перник. През лятото MegaXtreme Bowling ще отвори врати в най-мащабния търговско-развлекателен комплекс на ФАНТАСТИКО ГРУП, който се строи в града.