Осигури си вериги за сняг.

Дори да си сменил гумите със зимни, добре е за снежния сезон да си набавиш и вериги за сняг. Така ще си сигурен, че шофирането по заснежени и заледени пътища няма да е проблем, особено ако ти предстои пътуване.

Освен традиционните метални вериги за сняг, в селекцията зимни автоаксесоари на Мосю Бриколаж ще намериш и алтернативни модели вериги.

Пластмасовите вериги за сняг са удобни за ползване, тъй като се монтират много лесно, без да е нужно да сваляш гумите на колата. Предлагат се в два размера - L и XL и могат да се регулират, така че са подходящи за всички масови автомобилни гуми.

 

Вериги за сняг, размери L и XL, подходящи за гуми с размери от 175 до 265, цени 84,99лв. и 99,99лв.

Ако предпочиташ още по-лесен вариант, избери течни вериги. Те представляват спрей, който се пръска върху гумите. Съдържат специална смола, която полепва по гумите и предпазва колата от хлъзгане в продължение на 10-15 мин. За максимална сигурност, нанеси върху всички гуми, не само водещите.

Друг полезен аксесоар при заснежен път са подложките против буксуване. Те се поставят под гумите и осигуряват незабавно сцепление. Можеш да ги използваш както при сняг и лед, така и за пясък и кал.

За да си осигуриш удобство и комфорт и вътре в колата, вземи подходящи стелки. В Мосю Бриколаж ще откриеш различни модели, подходящи за зимата. Те са изработени от висококачествена гума, плътно прилягат към пода, събират и задържат вода и кал и перфектно предпазват оригиналното мокетно покритие на автомобила. Стелките са оребрени за по-стабилен захват и избягване на приплъзване.

 

Стелки за автомобил MICHELIN HEAVY DUTY, подходящи за всички сезони, цена 49,99лв.

 

Поддържай зимен авариен комплект в колата

Аварийният автокомплект ще ти спести неприятности при непредвидени ситуации на пътя. Към него е добре да добавиш допълнителни принадлежности, които ще ти осигурят удобство, безопасност и комфорт в студените месеци: кабели за ток, въже за теглене, малка или сгъваема лопата, стъргалка за лед, зимна течност за чистачки, вериги за сняг, малка торба с пясък или сол и др. Оборудвай се и с препарати за размразяване - ще ти свършат чудесна работа в най-ледените зимни дни.

 

Комплект четка и стъргалка за лед Fiskars SnowXpert™, стъргалка с двойно въртящо се острие за премахване на леда и в двете посоки, двустранна четка с еластични пера за почистване на сняг и влага без надраскване на повърхността, цена 33,99лв.

 

Размразител за ключалки 30мл, размразява ключалката за секунди, предотвратява повторно замръзване, ефективен до - 50°C, удобна и компактна опаковка, подходяща и за дамска чанта, цена 2,49 лв.

 

 

Вакса за гумени уплътнения QUIXY, 75мл, предпазва гумените уплътнения от замръзване и напукване, удължава живота на гумените уплътнения, като ги поддържа меки и еластични, флакон с удобен за нанасяне апликатор, цена 4,99лв.

 

Много често се случва стъклото на колата да се запоти от вътрешната страна поради високите температурни разлики. Всеки шофьор знае, че тази ситуация е неприятна, особено ако вече си на път. За да избегнеш това, добре е да имаш подръка спрей против изпотяване на стъкла и репелент за добра видимост.

Репелентът се напръсква на стъклото и отблъсква водата, кишата и снега, като не им позволява да се задържат на стъклото.

 

Спрей против изпотяване на стъкла Sonax 300мл, цена 10,99лв.

 

Още съвети за поддръжката на автомобила през зимата открий в специалното издание Мосю Бриколаж, посветено на зимните грижи за автомобила: https://catalogs.mr-bricolage.bg/auto-2019/#/