Смени гумите

Когато навън започне да застудява, е време да смениш гумите със зимни. Увери се, че те са подходящи за зимните условия, и ако няма да купуваш нови, провери индикатора на протектора, за да си сигурен, че ще издържат през зимата. Не забравяй редовно да проверяваш налягането в гумите, като не пропускаш и резервната гума. Налягането в гумите обикновено намалява в резултат на по-ниските температури, което ги прави по-податливи на повреди.

В Mr.Bricolage ще намериш зимни гуми с марката Boto, които са произведени от висококачествен каучук. Моделът на протектора BS66 осигурява надежден контакт на гумата с пътната настилка и оптимално поведение на автомобила при зимни условия.

 

Зимни гуми Boto, размери от 165/70R13 до 225/45R17, цени от 61,99лв.

Редовно проверявай нивото на течностите в колата

Ниските температури променят вискозитета на моторното масло, което може да доведе до проблеми със стартирането. За да избегнеш това, използвай добавки или смени маслото преди зимата.

Добави антифриз и смени течността за чистачки със зимна. Течностите за чистачки се предлагат в два варианта - готови за употреба или концентрат, който се разрежда с вода.

Mr.Bricolage ти предлага висококачествени добавки с марките Bardahl и LiquiMolly, с които да удължиш живота на двигателя и механичните части на автомобила. Добавките са подходящи за гориво и масло, за бензинови и дизелови двигатели.

Ако използваш добавки, ще подобриш чувствително качеството на дизеловото гориво, ще намалиш износването на двигателя и ще подобриш работата му.

 

Комплексна добавка за дизел 1л, намалява разхода на гориво до 10%, цена 38,99лв.

 

Преди да се е застудило трайно, задължително провери и акумулатора. Ако е отслабнал, подмени го. Добре е да имаш в багажника и кабели за подаване на ток.

Акумулаторите Nordcell Plus, които ти предлага Mr.Bricolage, са с достатъчно мощност, капацитет и сила при студен старт. Решетката е разработена по специална технология и е до 66% по-трайна и устойчива на корозия в сравнение с обикновена щанцована решетка.

 

Акумулатор Nordcell Plus, 60Ah 540A, гаранция 36 месеца, цена 129лв.

 

Смени чистачките

Когато снегът започне да вали, или когато е дъждовно и водата се заледява по прозорците, е важно чистачките да са здрави, за да поддържат стъклата чисти.

Поддържай зимен авариен комплект в колата

Към аварийния комплект е добре да добавиш допълнителни принадлежности за по-студените месеци: кабели за ток, въже за теглене, малка или сгъваема лопата, стъргалка за лед, зимна течност за чистачки, вериги за сняг, малка торба с пясък или сол и др. Оборудвай се и с препарати за размразяване - ще ти свършат чудесна работа в най-ледените зимни дни.

 

Спрей за размразяване CarPlan 600мл, премахва леда от прозорците на колата, увеличава видимостта, предотвратява замръзване до -15°С, цена 8,29лв.

Още съвети за поддръжката на автомобила през зимата открий в специалното ни издание, посветено на зимните грижи за автомобила: https://catalogs.mr-bricolage.bg/auto-2019/#/