* съдържание на SmartBio 

Всички добре знаем, как се отрази пандемията от ковид в глобален мащаб на много индустрии. Един от най-големите проблеми, обаче е физическото и психическото здраве на хората.

Независимо, дали сме преминали през заболяването сравнително леко или по-тежко, основна част от живота ни беше свързана с драстично ограничаването на социалните контакти и дейности. Повечето държави в Европа и извън нея отмениха някои от най-сериозните мерки, като задължителна ваксинация или задължително носене на маски на обществени места.

Въпреки това, хората сме под непрекъснато въздействие на околната среда и влизаме във взаимодействие с различни микроорганизми и антигени. Много от тях са нежелани от здравословна гледна точка.

Навлизайки в сезона на настинките и гриповете, имунната ни система отслабва и тези рискове се увеличават. Важно е всеки един от нас да се информира, как може да се предпазва от вредните микроорганизми. Освен традиционните вече добре познати на всички ни мерки, един от най-важните и препоръчвани от здравните експерти методи, е подпомагането на имунитета.

Има редица начини по които можем, да подпомогнем тялото си да се справя с есенния сезон и вредните влиянията, които идват с него. Качественото хранене и активното движение, разбира се, са основополагащи за доброто здраве. В забързаното ни ежедневие, обаче, не винаги остава време и възможност за воденето на пълноценен и здравословен начин на живот. В такива случаи на помощ идват хранителните добавки.

Полето от хранителни добавки е огромно. Много е важно, обаче, преди да изберем хранителна добавка, да се информираме от достоверни източници и да се консултираме с диетолози и лекари, които да ни насочат в избора. Важно е да четем състава в продуктите за стимулиране на имунитета. Има много продукти на пазара, които влагат познатите на всички витамини и минерали, но в много малки количества, които нямат доказана ефективност.

След като сме се информирали, какво ни е необходимо е важно да се доверим на продукти, които са тествани клинично. Различни изследвания показват, че употребата на млечнокисели бактерии, стимулира имунната система.

Това става, посредством чревно свързаната лимфоидна тъкан. Тази тъкан участва в защитата на организма от патогени и в предотвратяването на реакция към приети белтъци.

Научните данни по темата потвърждават, че взаимодействието между пробиотиците и клетките на чревната стена, може да има положително действие в имуномодулацията. Дългосрочната консумация на продукти, съдържащи лактобацили, доказано води до повишен синтез на цитокини.

Цитокините, представляват белтъчни посредници, произвеждани от имунните клетки. Те участват в регулирането на клетъчното активиране, растеж и антивъзпалителните процеси на имунната система, като цяло.

Този факт, показва колко е важно да приемаме качествени пробиотични продукти, които са научно изследвани за тяхната ефективност срещу патогенни бактерии и са с висок брой живи клетки, способни да оцеляват в стомашно-чревния тракт.

Освен елиминирането на болестотворни бактерии, приема на пробиотици има допълнителна полза за нашето здраве. Те спомагат за ограничаване на възпалителни процеси като колит, гастрит, болест на Крон и други.

Лактобацили от видовете Lactobacillus bulgaricus и Lactobacillus plantarum са докладвани от много научни колективи, като едни от най-добрите пробиотици подпомагащи организма на хората в борбата с различни болестотворни микроби.

ProViotic Имуно Активатор е иновативен изцяло растителен пробиотик с Lactobacillus plantarum GLP3 с полипептиди и липополизахариди. Създаден е с цел да подпомага организма при неблагоприятни условия и среща с шест от най-често срещаните причинители на усложнения при банални простуди. По този начин се създават условия дори при намален имунитет да се избегнат нежелани последствия при взаимодействие с агресивните фактори на външната среда

ProViotic Имуно Активатор е подходящ при деца и възрастни като подготовка на организма за настъпващия сезон на простудни заболявания.