С идването на март зимната летаргия започва да отстъпва пред желанието за движение, свежест и чистота. Като че ли с увеличаването на светлата част от денонощието у хората се активира биологично заложената потребност да разтребят домовете си, да изхвърлят всичко излишно, трупано през тъмните и студени месеци, да изтупат килимите, да преместят канапето, за да изчистят кучешката козина по ъглите на пода - занимания, които изглеждат досадни и изтощителни, но могат да бъдат приятни, а и имат много ползи. Ето някои от тях.

Пролетното почистване намалява тревожността. Подреждането и реорганизирането на личното пространство облекчава стреса и има терапевтичен ефект. Изхвърлянето на всичко ненужно от дома води и до прочистване ума от мрачни мисли. Каквото е у дома, това е и в главата.

Пролетното почистване подобрява работоспособността. Ако се чудите къде са ви папките с архивите, които донесохте в импровизирания си хоумофис с началото на ковид пандемията, може би едно пролетно почистване и пренареждане на шкафовете ще ви помогнат да подредите бумагите си, за да откривате всичко необходимо по-бързо и лесно.

Пролетното почистване спомага за доброто здраве. Много от алергиите при хората са свързани с домашната прах. Пролетното почистване ще ви помогне да премахнете алергените, да избегнете неприятните симптоми и да се чувствате по-здрави.

Чистотата носи чувство за удовлетворение. Отделянето на време за основно почистване и подреждане на дома прави хората по-щастливи. Актът на почистване носи удовлетворение, което от своя страна е причина за по-добро настроение.

Макар че е наистина необходимо, ефективното пролетно почистване изисква дни, понякога и седмици. Това не се отнася обаче за чистотата на подовете. С новата серия i3 на прахосмукачките-роботи Roomba® от iRobot почистването на подовите повърхности вече не отнема, а пести време. Roomba® върши всичко сама и се справя чудесно дори с по-замърсените участъци. С помощта на системата Dirt DetectTM прахосмукачката-робот разпознава автоматично местата с по-сериозно замърсяване и отстранява дори невидимия с просто око боклук.

Roomba® работи организирано. Моделите i3 и i3+ разполагат с интелигентна навигация със силициеви оптични жироскопи и използват подови сензори за ефективно почистване. Движението на прахосмукачката-робот е систематично, а не хаотично, и се извършва ред по ред. Roomba® почиства безупречно всички помещения, напълно отстранява замърсяванията покрай стени и ъгли, около мебелите, под тях и на труднодостъпните места.

Моделите Roomba i3 и i3+ работят напълно самостоятелно и могат да се презареждат сами по време на работен цикъл. Роботът следи за нивото на батерията и при нужда се връща на зарядната станция. След като презареди той продължава почистващия цикъл оттам, откъдето е спрял.

За изрядна ежедневна хигиена на подовете серията i3 на Roomba® може да работи съвместно с подочистачката робот Braava® jet m6. Това се случва благодарение на функцията Imprint Link, която позволява екипна работа между двата уреда и осигурява сухо и мокро почистване на подовете в целия дом. Когато Roomba® приключи прахосмученето, изпращa сигнал до Braava®, която продължава с мокрото забърсване.

Нека пролетното почистването е лесно, приятно и започне от пода!


 

Рекламна публикация.