През последната седмица редица европейски държави регистрираха забавяне на разпространението на коронавируса и обявиха поетапно отхлабване на ограничителните мерки.

За много българи идва онзи момент, в който трябва да се върнат към ангажиментите в офиса. Разбира се, това не е лесен период и изисква време за адаптация към нормалния ритъм на живот и работа.

По време на отсъствието може да са се натрупали безброй задачи и имейли, които бързо заличават чувството на лекота и спокойствие, а ако по-продължително сме извън обичайната си работна среда, може да ни е много трудно да влезем обратно в ритъм.

Милиони хора по света страдат от проблема "стрес след завръщане от отпуск". Последиците от този вид особен стрес са не само психически, но и физически.

Какви са симптомите на стрес? Тъга, гняв, безпокойство, умора, тревожност, главоболие, мускулни болки и схващания, а да не забравяме и тревожните мисли за предстоящи плащания.

За всички, които се връщат на работа, е изключително важно да не се опитват веднага да бъдат концентрирани и работоспособни в пълен обем. Добре е да си оставят ден - два, за да се адаптират и най-вече не трябва да мислят за всичко това, което се е натрупало в периода, в който не са били на работа.

Всяка една промяна изисква известно време за физическо, още повече за психическо настройване и приемане на новата роля. Ние обикновено знаем от предишен опит колко време ни трябва да се настроим. Най-добре да следваме личния си ритъм и да приемем, че някои малки грешки са напълно допустими в периода на разсейване.

Създаден да достави пълноценна хранителна подкрепа всеки ден, Имунейс Оригинал съдържа повече от 20 нутриенти, вкл. витамин D, цинк и селен за нормалната работа на имунната система, В9 Фолат за нормалното кръвообразуване, витамини Е и С за предпазване на клетките от оксидативен стрес, витамин А за здрава кожа и лигавица.

Имунейс Оригинал включва широк спектър от нутриенти, защото съвременните изследвания показват, че богатата гама от антиоксиданти и микроелементи за подпомагане на имунната система са по-ефективни, когато действат комбинирани заедно.

Съдържащият се в продукта L-цистеин облекчава симптомите на депресия, тревожност и други свързани състояния. В няколко големи проучвания има данни за това, като е установено, че няма нито един от страничните ефекти при прием на Имунейс в сравнение с приема на антидепресанти.

Не трябва да забравяме, че сега е и сезонът на алергиите.

Алергията представлява повишена чувствителност на организма, обикновено към безвредни субстанции от околната среда - антигени, след предшестващ контакт с тях. В този случай антигените са известни под името алергени, а свръхчувствителността е в резултат на прекомерната защитна реакция на имунната система. Тази реакция е придобита, предвидима и краткотрайна.

Според медицинските наблюдения и статистики от последните години, хората страдат все по-често от алергични заболявания. Алерголозите са на мнение, че с урбанизацията и навлизането на нови материали в бита се повишава риска от алергии и се появяват нови алергени.

Важно е да се отбележи и факта, че след толкова време прекарано под карантина организмът ни също се нуждае от своето време за адаптация. Стоенето в вкъщи, липсата на светлина и въздух много често води до отслабване на имунитета и затова е особено важно точно в този момент да подкрепим организма ни с нужните му витамини и минерали.

Силният имунитет e гаранция, че болестите няма да ни победят и ще бъдем във форма.

Кaтo цялo хoрaтa c диaбeт ca cъc cлaб имунитeт. Тoвa ce дължи нa виcoкoтo нивo нa зaхaр, кoeтo зaбaвя дeйcтвиeтo нa бeлитe кръвни клeтки.

Хoрaтa c хрoнични зaбoлявaния cъщo ca пo-cклoнни дa ce рaзбoлявaт.

Кoгaтo oргaнизмът рaзпoлaгa c вcички нeoбхoдими витaмини, минeрaли и други вeщecтвa, имунитeтът щe бъдe cилeн.

Изследванията показват, че често в организма се забелязва липса на специфични нутриенти, които са необходими за поддържането на нормалната функция на имунната система. Плодовете и зеленчуците са най-богатият източник на антиоксиданти, но вече има доказателства, че хранителния ни режим не доставя изцяло необходимите ни количества.

Формулата на Имунейс Екстра Защита, разработена на база на съвременни изследвания, съдържа 28 нутриента, включва всички ползи на Имунейс Оригинал, плюс допълнителни съставки, като ликопен (естествен източник), ресвератрол, астаксантин и Алфа-липоева киселина и увеличено количество витамин D (1000 IU). Имунейс Екстра Защита осигурява допълнителна хранителна подкрепа с по-високи нива на витамин D в помощ на нормалната функция на имунната система.

снимки: Vitabiotics

Това е единственият антиоксидант преминал през Киселинния тест. Успешно намалява смъртността с 48% при пациенти с HIV в следствие на подобрен имунитет с Имунейс. Доказан в рандомизирано плацебо контролирано проучване*. Микс от естествени Каротеноиди (Алфа Каротен, Бета Каротен, Лутеин, Криптоксантин, Зеаксантин), които увеличават количеството Т-клетки**. Съдържа L-карнитин, който възпрепятства унищожаването на Т-клетките.*** Съдържа важните антиоксиданти (Витамин А,С, Е, Селен и Цинк), които възпрепятстват умирането на клетките причинено от TNF****.

 

Референции:

* Публикувано в официалното Международно Списание за СПИН 2003,17:

Международно проучване проведено в Лондонския Университет по тропическа медицина

** Coodley GO. Beta-Carotene in HIV infection, In:Watson RR, editor:Nutrition and AIDS, Boca Raton FL

*** de Simone, Cifone MG, Alesse E, et.al. Cell associated ceramide in HIV-1 infected subjects, AIDS.1996

**** Altern Med Rev 2000:5 39-51

 

За най-любознателните сме подготвили Витаминна библиотека, която ще разкрие предимствата и ползите от приема на едни от най-важните витамини и минерали

 

* Рекламна публикация