Детство, изпълнено с игри без ограничения - това е мисията на ОМО.

Обновената детска площадка на Маргаритка вече разполага с нов страхотен пясъчник, създаден със съдействието на ОМО, защото знаем, че да си дете, значи да играеш, да се цапаш и да не ти пука от това.

В компанията на слънчевата водеща Силвия Петкова гостите разбраха повече за ОМО, развихриха креативността си и се изцапаха здравата.

Защото всички искаме децата ни да растат като уверени, смели и спокойни млади хора, които да посрещат предизвикателствата в живота си със самочувствие, че могат да се справят.

Затова и ОМО е тук - за да ни напомни за безгрижието в игрите, за да дадем още повече възможности на децата ни да строят крепости, пясъчни замъци и после да ги разрушават, ако искат.

Мисията на бранда е не просто да премахва безотказно упорите петна след игра, но и да насърчава родителите да оставят децата да се цапат, докато играят, защото ОМО вярва, че игрите са най-доброто образование за децата.

Още от посланиците на ОМО - актрисата Йоанна Темелкова и психотерапевтът Цвети Господинова, също бяха част от игрите на площадката на Маргаритка, а Цвети сподели и своята професионална гледна точка за това, колко жизненоважна дейност е играта в развитието на едно дете.

ОМО демонстрира и колекцията дрехи против цапане, част от фалшивия онлайн магазин OMG Store. Магазинът бе създаден по инициатива на бранда като социален експеримент, чиято цел бе да покаже как в някои случаи ограниченията, които в притесненията си, възрастните поставят на децата, могат да им навредят.

Защото смисълът на игрите е децата да се забавляват и с това да развиват социалните си умения, креативността и ума си, а не да се пазят от локвите и пясъчника.

Освен на детската площадка ОМО вярва и в силата на играта в училище. В партньорство със "Заедно в час" бе даден старт и на инициатива, която има за цел да чуе историите на учителите, които вече са осъзнали това. Тези, които забелязват, че малките деца разбират света по по-различен начин от възрастните, и се стремят да ги провокират да развиват уменията и въображението си, а не само да научават заложения материал.

Затова с помощта на Заедно в час попитахме учители от цялата страна, кои са най-интересните им истории, когато са използвали по-нестандартни методи за обучение в часовете.

Прегърнете силата на играта и я пренесете на площадката, вкъщи, в училище, навсякъде.

Всеки може да изпрати своята история на [email protected]

 Повече информация за ОМО можете да намерите на https://powerofplay.bg/ и Facebook страницата OMO Bulgaria

 Фалшивия онлайн магазин за дрехи против цапане можете да разгледате https://omgstore.bg/