В края на миналата година хитовият испански бижутериен бранд UNOde50 представи впечатляващата си колекция за 2020-та - "Asia", която е разделена на цели 7 подколекции, всяка, от които е своеобразна покана да опознаем шарения, изпълнен с мистика и традиции континент. Първата подколекция за тази година - "Japan", която дебютира в целия свят през ноември 2019 г., впечатлява с оригиналния си дизайн и изчистени форми, вдъхновени изцяло от Страната на изгряващото слънце и първите утринни лъчи. В навечерието на празника на любовта дизайнерите на UNOde50 представят втората подколекция ръчно изработени бижута на марката за тази година: "Perfect Match".

Снимка: UNOde50

Чрез иновативния си дизайн, напомнящ клечки кибрит, бижутата от "Perfect Match" на UNOde50 ни отвеждат в света на любовната магия, изпепеляващата страст и нестихващия пламък на надеждата. Забележителната подколекция "Perfect Match" се състои от 21 бижута, изработени ръчно от специална сплав самак със сребърно и златно покритие и червен емайл. Богатите на разнообразие модели включват 8 различни колиета, по 4 модела пръстени, обеци и гривни и забележителен модел ръкавели.

Снимка: UNOde50

А ако се чудите каква е връзката между кибритените клечки и Азия, може би не знаете, че родината на кибрита е Китай. Смята се, че първообразът на кибрита датира от края на VI век, когато при военна обсада по времето на династия Северна Ци, управлявала Северен Китай в периода 550-577 г., група придворни дами останали без огън и прахан. Жените не се предали, а водени от любовта и надеждата напоили малки борови пръчици със сяра и създали първите кибритени клечки. Изобретателността им е описана и в книгата на Тао Гу "Свидетелства за невероятното и свръхестественото". Според други китайски исторически текстове, през 1270 г. кибритът е сред предлаганите стоки на пазара в китайския град Ханджоу, посетен в периода и от известния венециански търговец, пътешественик и изследовател Марко Поло.

Снимка: UNOde50

Освен призив за изгаряща любов и неугасваща надежда, "Perfect Match" е и намигване към следващата подколекция в колекция "Asia" на UNOde50 - "China", която очакваме с нетърпение тази пролет.

Снимка: UNOde50