Известни телевизионни водещи, музиканти, актьори и олимпийски шампиони се събраха за 17-та поредна година, за да подкрепят благотворителната инициатива McHappy Day в Макдоналдс, в помощ на децата с онкохематологични заболявания в България. Домакини на събитието бяха Макдоналдс и Благотворителна фондация за деца Роналд Макдоналд България.

Музикалните звезди Маги Джанаварова, 4Magic, Нора Караиванова, DIA, Лорина Камбурва и Дара Екимова изпълниха любимите си песни по време на специален благотворителен концерт. Кампанията подкрепиха и известните български телевизионни водещи, актьори и спортисти Ники Кънчев, Иван Христов, Искра Ангелова, Ники Илиев, Поли Генова, Таня Богомилова, Румяна Нейкова, Мария Гроздева, Йорданка Благоева, Здравка Йорданова, Ваня Гешева и Николина Щерева. Всички те изразиха своята съпричастност и подкрепа към децата в неравностойно положение, като някои от тях застанаха зад касите редом с екипа от служители и мениджъри в ресторант Макдоналдс в търговски център Парадайс.

Тази година набраните средства от кампанията са предназначени за ремонт на дом за придружители към Клиниката по хематология и онкология към УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ", гр. София.

От 9 до 30 ноември във всички ресторанти на Макдоналдс в България се провежда активна дарителска кампания. 20 стотинки от стойността на всеки закупен в периода Happy Meal™ се даряват в полза на Благотворителна фондация за деца Роналд Макдоналд България, която подкрепя програми, насочени към деца с онкохематологични заболявания в България. Отделно, клиентите имат възможност да дарят 10 стотинки или сума по желание с покупката си в Макдоналдс за дарителската кампания.

Набраните средства по време на благотворителните кампании през изминалите 16 години са дарени на трите специализирани отделения за деца с онкохематологични заболявания в София, Пловдив и Варна и са изразходвани за медицинско оборудване, консумативи, строеж на детски център, ремонтни дейности и благоустрояване.