Ефективността на органичната козметика зависи от адекватното комбиниране на съставките, които са подбрани и извлечени от експертите в областта. Процесът на комбиниране на етерични масла, цветна вода и пресовани масла създава ефективни и качествени органични продукти за грижа. Сред съставките, които стават все по-популярни в този вид козметика, се откроява маслото от индустриален коноп, което често се комбинира с витамин Е.

Конопено масло и витамин E

Маслото от индустриален коноп е известно със своите регенериращи и подхранващи свойства, които са успели да стигнат както до гримовете, така и до продуктите за грижа за кожата. Това масло се извлича от конопени семена и е богато на Омега 3 и 6 мастни киселини.

Витамин Е е една от често срещаните съставки в козметиката за лице. Има регенериращ ефект и отлично действие против бръчки, неутрализира свободните радикали и по този начин предпазва кожата. Той е често срещана съставка в кремовете, серумите и маслата за лице.

Нощно масло за лице

Като всяко масло за лице и нощното масло допринася за по-здравословен вид на кожата, тъй като предотвратява загубата на влага, създава защитна бариера, подхранва, намалява образуването на бръчки и премахва тъмните кръгове. Не забравяй, че маслата за лице имат най-добър ефект, когато се използват в комбинация с кремове и серуми, базирани на същата съставка.

Нощно масло за лице обогатено с конопено масло и витамин E

Една от любимите ни козметични сертифицирани органични линии на пазара - Garnier BIO, скоро ще има нощно масло за лице, което съдържа масло от индустриален коноп и витамин Е, а освен него ще се предлага и регенериращ крем с множество благоприятни ефекти върху кожата, който съдържа тези две ценни съставки.

Не се съмняваме, че тези продукти ще отговорят на очакванията на потребителите, тъй като ще бъдат част от сертифицираната биологична козметична линия, която може да се похвали както със сертификата ECCOCERT GREENLIFE, така и с много други предимства. Формулите на тези продукти са изцяло вегански, т.е. не съдържат абсолютно никакви съставки от животински произход, не са тествани върху животни, а освен това всички ключови съставки на продуктите са органично произведени и произхождат от възобновяеми източници.

Продукти Garnier BIO Hemp

Конопеното масло за продуктите на Garnier BIO се добива от индустриален коноп, който се отглежда в Европа и се извлича по начин, по който се получава възможно най-чистият екстракт, богат на Омега 3 и 6 киселини. Интересното е, че това нощно масло е подходящо както за чувствителна кожа, така и за уморена кожа, изложена на физически стрес, предизвикан от липса на сън, лоши метеорологични условия и други вредни влияние.

Нощното масло Garnier BIO Hemp смекчава признаците на стрес по кожата, успокоява и подхранва я и попълва малките бръчки.

Регенериращият крем Garnier BIO Hemp gel успокоява, подхранва кожата и попълва малките бръчки и е чудесен в комбинация с нощното масло за лице, защото е създаден на базата на същите вещества като него.

А ти ще изпробваш ли някои от тези продукти, обогатени с най-популярните съставки за грижа за кожата? Сподели с нас в коментарите!

Прочети повече за: Органични козметични продукти: кои са предимствата им?


Рекламна публикация.