Когато става въпрос за кожата на лицето ви, добре е да започнете грижата за него възможно най-рано. Така няма да се налага да поправяте последиците от нейното стареене. Най-правилният и ефективен начин е да си създадете рутина, която да се погрижи за свежестта на кожата ви.

Зоната на лицето, която първа показва признаците на стареене, е околоочният контур. Причината е, че кожата там е по-фина и деликатна и изисква специално внимание. Важно е да я поддържате хидратирана и да подобрявате циркулацията на кръв в тази зона. Това предотвратява появата на тъмни кръгове и бръчки.

На пазара има редица околоочни кремове, които са с различни формули и текстури. От значение е да изберете продукт, който да е подходящ за вашия тип кожа и възраст. Така ще избегнете някои неприятни кожни реакции.

Ние сме тук, за да ви помогнем да изберете точния за вас продукт.

 

Източник: pexels.com

Разликата между крем и гел

Двата вида се различават основно по текстурата си. Кремът е по-тежък, докато гелът е лек и оставя след себе си освежаващо усещане. То намалява отока и стимулира циркулацията на кръв.

Ползите за околоочната зона са идентични при крема и гела, като съставът е от значение за ефекта.

Ето и най-често срещаните съставки:

  • Хиалуронова киселина
  • Витамин C
  • Кофеин
  • Алое вера

Висококачествените гелове могат да допринесат за по-свежия вид на кожата ви още същия ден.

Типът кожа

Обикновено козметиката за околоочна грижа е подходяща за всеки тип кожа, тъй като е предназначена за зона, нуждаеща се от цялостна хидратация. Въпреки това, трябва да сте внимателни, защото има продукти с по-висока концентрация на активните вещества.

Това понякога може да причини зачервявания и алергични реакции, които да влошат състоянието на епидермиса. По-мазните текстури е възможно да предизвикат милиуми - малки бели мастни кисти.

Ако имате суха или чувствителна кожа, заложете на кремове, при смесена или мазна - геловете са правилният избор.

Когато в зоната под очите се натрупа течност, това създава подуване и подпухналост. Алергиите, лошото качество на съня и неправилното хранене могат да допринесат за това. За целта е добре да се доверите на доказали се на пазара продукти от натурален произход.

Освен гореизброените, ефективни са и потърсете козметика и със следния състав:

  • Кокосово масло
  • Зелен чай
  • Лайка и др.

Коя част на деня е подходяща за грижа?

Що се отнася до това кога околоочната ви рутина е най-ефективна, това зависи изцяло от вида на продукта, който използвате.

Например, гелът е чудесен за сутрин, тъй като попива бързо, лек е и не оставя следи. Той няма да се разтече от слънцето и потта, което го прави подходящ за използване под грим. В допълнение, охлаждащият му ефект ще допринесе за свежата ви визия.

Кремът, от друга страна, е плътен и се задържа за по-дълго време върху кожата. Той е чудесен избор за вечерната ви грижа. Колкото повече време е върху кожата ви, толкова по-ефективни ще са активните му съставки. Производството на колаген ще се повиши, а с него и регенерацията на клетките, което осигурява дългосрочни резултати.

Заключение

Ранната и последователна грижа за околоочната зона може да бъде ключът към вашата млада и свежа визия. За да бъде тя ефективна, трябва да намерите продуктите, подходящи за кожата и възрастта ви.

Изборът между крем и гел зависи от индивидуалните ви предпочитания, както и от това дали имате мазна, суха или чувствителна кожа. Не забравяйте, че качеството има значение. Залагайте на марки, които са се доказали като ефективни, както и на продукти с минерален състав. Това ще намали възможността за развитие на алергични реакции и кожни раздразнения.

Инвестирането в правилната грижа за деликатната зона около очите днес, ще доведе до дълготрайни резултати утре.


Рекламен материал.