Копнеете за изрисуваната шарена чантата от витрината на магазина, пълен със странни и нетрадиционни облекла и аксесоари? Смятате, че ако я притежавате, ще бъдете обект на подигравателни погледи и обсъждане?

Купете си я!

За пореден път отказвате покана за вечеря с онзи мъж, който често ви обсипва с комплименти, но вие твърдо заявявате, че той "не е ваш тип"?

Дайте му шанс!

Народните танци са неосъществената ви мечта, но смятате, че няма да се справите, защото никога не сте практикували?

Опитайте!

 

Нека си признаем - повечето хора страдат от предразсъдъци. Често даваме горните съвети на приятелите и близките си, но когато се наложи ние да вземаме решение, се оказва не толкова лесно. Какво ще кажат хората? Как ще приемат новото ви амплоа? Ще го одобрят ли, ще спечели ли лайкове в социалните медии или ще ви затрупат с негативни коментари? Уповаваме се на заложени граници и вярваме сляпо на чужди мнения. Създаваме една илюзия и започваме да я отглеждаме. Всеки ден. Захранваме я, даваме и дори допълнително "хляб", за да я поддържаме в добра форма. За да ни пречи. За да обърква решенията ни. Защото това са предразсъдъците - представи, за това, което ни заобикаля, различаващи се от нашите собствени. Те създават у нас нужди, които, всъщност, нямаме.

Изследвайте всяка ситуация, на която попадате. Наблюдавайте реакциите си и решенията, които взимате. Тествайте непрестанно всеки ваш избор, всяко разбиране, като задавате въпроса "Това наистина ли ми е нужно?"

Когато сте на ръба да купите поредната скъпа джаджа например, по която приятелите ви се прехласват, дайте си сметка дали наистина имате необходимост от нея. Често се случва потребителите да купуват скъпи мобилни устройства, дрехи, обувки и аксесоари само защото се смята, че това е престижно. Ако се намирате пред щанда с мобилни телефони и сте готови да закупите поредния флагмански модел, разгледайте спецификациите и на устройствата в съседство. Мислено или пък писмено създайте списък с всички неща, които ежедневно използвате на своя телефон и направете кратко сравнение на тези функции спрямо няколко различни по цена, модел и качество телефони.

Ще разберете, че всъщност всичко, което използвате, е възможно да го откриете и в модели от среден клас.Както все по-често чуваме да казват икономическите експерти: "Хората не са глупави. Защо да купуват нещо за 2000 лева, като могат да имат същото за 600 лева?" И ако в близост се намира едно от най-новите устройства на Motorola - moto g7 plus, не се колебайте да го включите в теста. Обзалагаме се, че той ще разбие представите ви за достъпните телефони.

Съвсем наскоро представен на пазара, moto g7 plus е устройството, което на първо място със сигурност ще ви спечели със своя дизайн и излъчване. Почти безрамковият екран, капковидният прорез и стъкловиден гръб, ще грабнат вниманието и интереса ви. Освен с външния си вид, moto g7 plus истински ще ви впечатли със супер бързото си Turbopower зарядно, благодарение на което буквално за няколко минути ще имате 100 % енергия.

Нещо повече - устройството съвсем наскоро спечели първа позиция в изследване, направено от Phonearena, което установи, че moto g7 plus е най-бързо зареждащият се смартфон. Той ще бъде чудесен партньор по време на всяко ваше пътешествие. С двойната основна 16MP + 5MP камера ще създавате наистина великолепни снимки. Наличието на редица ефекти като познатата вече функция "цветен акцент", live филтри, синемаграфи и снимките с боке ефект са повече от достатъчни, за да имате впечатляващи спомени, съхранени в неограниченото пространство за запазване на снимки Google Photos.

Оптичната стабилизация ще бъде пръв помощник при наличието дори на минимално потрепване на ръката (особено при ниска осветеност), а вграденият изкуствен интелект на камерата ще ви помага подробно да се информирате за всичко, което ви заобикаля.

Тук добавената стойност идва под формата на ексклузивните moto experiences, които ви дават свободата да персонализирате устройството спрямо вашия лайфстайл. Бонус е и последната версия на чист Android 9.0 Pie, както и обещанието за месечни секюрити ъпдейти и бърз достъп до следващото поколение операционна система.

Но ако вече сте прежалили една солидна сума за телефон, то по-скоро ви съветваме да преосмислите решението си. moto g7 plus струва само 599 лв, което автоматично означава, че за остатъка от бюджета си може да вземете страхотната шарена чанта, аутфит за мечтаната среща и дори годишен абонамент за курса по народни танци.