Rakia and Spirits Fest Sofia отново ще събере под своя покрив ракии и спиртни напитки от Балканите и света. Фестивалът е идеалната възможност производители и вносители да покажат своите нови продукти на любители, фенове и професионалисти. Хубавото е, че можете да опитате различни ракии и спиртни напитки събрани на едно място.

Датите на Rakia and Spirits Fest Sofia 2021

Само през първия уикенд на декември от 4 до 5 декември 2021 в зала 6 на НДК от 12:00 до 20:00 часа, със спазване на VTR Covid-19 протокол.

Какво да правите на фестивала?

Тук можете да опитате всякакви видове ракия, както и други спиртни напитки. Авторски ракия-коктейли за любителите на неочакваните вкусове ще се приготвят на място.

Ще има напитки, които да задоволят дори и най-претенциозния вкус.

Снимка: Rakia and Spirits Fest Sofia

Дегустацията не е безплатна и има входни билети:

Цената е различна в зависимост дали искате да посетите събитието за един или два дни.

Билети за Rakia and Spirits Fest Sofia 2021 може да закупите от www.eventim.bg или на място на събитието.

Купи билет

➢ Еднодневен билет - 20 лв включващ : дегустация на ракии и спиртни напитки + 3 бр. токена за ексклузивни напитки + стъклена брандирана дегустационна чаша+ минерална вода

➢ Двудневен билет - 30 лв включващ : дегустация на ракии и спиртни напитки + 5 бр. токена за ексклузивни напитки + стъклена брандирана дегустационна чаша + минерална вода

Опитайте традиционни балкански мезета

Участие ще вземат традиционни ястия без аналог на пазара с изключително качество и вкус познат на поколения, по стари рецепти. На място освен да ги опитате ще може и да си ги закупите.

Пазарувайте предколедно

Осигурена е търговска зона от фирма Меик 98 с цени на производители за всеки, решил да зарадва близки и приятели с качествени и оригинални напитки за предстоящите празници. За някои ще бъде спомен, за други подарък за любими хора.

Снимка: Rakia and Spirits Fest Sofia

Правете снимки и се тагвайте #rakiafestsofia

Това, което можете да снимате са бутилките с различни форми, щандовете с ракия и спиртни напитки и най-важното усмихнатите и сърдечни хора зад щанда, които са дошли тук именно заради вас!

Запознайте се с хората зад щандовете и разпитайте за напитките!

Участниците са много мили хора така че, не се страхувайте и се приближете, ще се радват да поговорят с вас и най-вероятно ще споделят някоя и друга тайна за напитките.

"Конкурс за най-добрите ракии и спиртни напитки на фестивала"

Преди събитието ще се проведе "Конкурс за най-добрите ракии и спиртни напитки на фестивала" организиран съвместно със Съюза на енолозите в България, като резултатите ще бъдат обявени в първия ден на фестивала.

Купи билет

Rakia and Spirits Fest Sofia ще е VTR събитие

Ще могат да присъстват само ваксинирани (V - vaccinated), хора, представили отрицателен тест (T - tested) или доказателство за преболедуване (R - recovered).

На територията на НДК започна работа постоянен мобилен лабораторен пункт за тестване. Той се организира съвместно от НДК и МДЛ Цибалаб ЕООД. Намира се вътре в сградата, а входът е през Билетен център в ляво.Работното време е всеки ден (вкл. събота и неделя) от 16:00 до 19:30 часа.

Снимка: Agency PhotoGroup.bg

Ще се правят бързи антигенни тестове на цена от 10 лв., както и PCR тестове.

Приоритетно ще се обслужва публиката на събитията и пространствата в НДК.

Rakia and Spirits Fest Sofia апелира за разбиране и спазване на въведените мерки, за да пазим взаимно здравето и живота си и да се наслаждаваме дълго на любимите ни събития и емоции!

Сигурени сме, че вече знаете, че Ракията се приема доста сериозно в България и на Балканите сега трябва само да дойдете и да го видите сами!

За да сте достатъчно хидратирани, водата се осигурява от изворна вода EGO.

Допълнителна информация за Rakia and Spirits Fest Sofia 2021 ще намерите на официалната ни Фейсбук страница.

Снимка: Rakia and Spirits Fest Sofia

Всички алкохолни напитки, които се предлагат на фестивала са достъпни само за пълнолетни лица над 18 години.

Организаторите, производители и официалните представители на марките апелират да се консумира отговорно и с мярка!