Измина малко повече от месец, откакто ви срещнахме с първата българка, покорила връх Еверест - Петя Колчева, с която заедно се изкачихме едни от най-високите и опасни точки на света. Тогава разговорът ни с нея се състоя на предните седалки на високотехнологичния автомобил TESLA MODEL 3, пристигнал сякаш директно от бъдещето в магазин МЕТРО. Но той не бе никак случайно там, защото очакваше късметлията, който ще го получи като подарък по случай 20-годишнината на веригата. И той се намери!

През декември, докато двамата с Петя говорихме за нейната смелост и безстрашие, приближили я максимално до небето, наблюдавахме през предното стъкло множеството посетители на магазина, приближили се до леката кола, която съзерцаваха с интерес и възхищение. След това, разбрали условията на играта, те бързаха обратно към входа, защото всичко, което участниците трябваше да направят, бе да сканират своята МЕТРО карта в някой от магазините на търговската верига до 31 декември и по този начин се включваха без пазаруване в томболата.

Именно това е направил и Петър Нешев от град Лясковец, който днес е новият собственик на прекрасния електромобил. Неговото име бе изтеглено сред 270 000 уникални картодържатели на МЕТРО, участвали в играта на компанията. Той получи наградата си от Атила Йенисен - главен изпълнителен директор на МЕТРО България.

Петър Нешев е на 56 години, собственик на семеен комплекс - хотел и ресторант "Странноприемница при Пешо", гр. Лясковец, намиращ се на 9 км от гр. Велико Търново и на 7 км от с. Арбанаси. Петър е в ресторантьорския бизнес повече от 30 години - от 1984 г.

Макар мечтата му винаги е била да притежава собствено заведение, той успява да я постигне през 2013 г. През въпросната година обаче Нешев има не един, а два повода за празнуване, защото освен, че най-после превръща копнежа си в реалност, тогава се ражда неговият първи внук - Петър.

"Беше ми мерак да имам свое заведение. Дълго време набирах смелост, но накрая рискувах и започнах", разказва победителят, който обича да готви и го прави със сърце.

Любимите му ястия са от месо, но приготвени на фурна. Това предлага и на клиентите си - гости на Лясковец и местни хора, в заведението си, което е популярно като място за големи събития, но и с вкусното си обедно меню. Може да се каже, че Петър е един от най-големите щастливци, защото не само е превърнал своят страст в професия, но в бизнеса участие има цялото му семейство.

Освен Велико Търново и Арбанаси, той препоръчва Лясковец като атрактивна дестинация за българските туристи. В града се намира единственият в страната ни музей на гурбетчийското градинарство, манастирът "Св. Св. Петър и Павел", пет църкви и над сто сгради, обявени за паметници на културата, които Петър смята, че гостите му си заслужава да посетят.

Той е клиент на МЕТРО още от откриването му през 1999 г. Първоначално пътува до София и Русе, за да пазарува, но след като магазинът отваря врати и във Велико Търново, започва редовно да зарежда именно оттам.

"Търновското МЕТРО ми е съвсем наблизо. Знам, че дори нещо да ми свърши в ресторанта, бързо ще стигна и ще заредя от магазина, преди края на работното време", казва Петър.

Разбира се, доверието е от изключително значение за развитието на един бизнес, както и в сътрудничеството с други бизнеси, а той е толкова доволен от работата си с магазина, че освен хранителни продукти, е напазарувал от него и обзавеждането за хотелската си част.

Разчита много на хората от магазина във Велико Търново и се радва на подкрепата, която почти ежедневно му оказва Даниел Василев и другите служители по продажби.

Нешев се радва, че е спечелил вече легендарния автомобил на Илон Мъск и няма търпение да отиде с него до МЕТРО Велико Търново. Още повече, че там са разположени две от зарядните станции на МЕТРО за електрически автомобили. Скоро Петър и други собственици на електрически автомобили ще могат да зареждат от тях изцяло зелена електроенергия, генерирана от фотоволтаичната соларна система, която МЕТРО ще изгради на покрива на търговския си обект. Първата подобна соларна система за производство на електроенергия за собствени нужди заработи в МЕТРО Благоевград през декември 2019 г.

Петър Нешев е един от над 400 000 професионални клиенти на МЕТРО - хотелиери, ресторантьори и малки търговци, които компанията обслужва повече от 20 години. През 1999 г. МЕТРО отваря своите първи три магазина - в Пловдив, София и Русе, за да постави основите на модерната търговия в България.

Най-големият търговец на едро в България отбеляза свята 20 годишнина с атрактивна кампания, в която, наред с Tesla Model 3 бяха раздадени общо 8 големи награди - апартамент на българското Черноморие, скутер Kimco, компютър Macbook Pro, екскурзии до "Дисниленд", Израел, Испания, круиз до Дубай и Абу Даби. Хиляди по-малки награди достигнаха до професионалните клиенти, добавяйки още повече позитивни емоции към успешното им пазаруване в 11-те магазина на компанията.

"По случай 20 годишнината на МЕТРО създадохме дигитално колело на късмета, което бе много щедро към нашите клиенти. Чрез него раздадохме над 270 000 награди, а клиентите ни регистрираха близо 2.3 милиона участия. Добрата новина е, че продължаваме с изненадите и през 2020 г. Всичко, което нашите клиенти трябва да направят, за да участват е да сканират картата на колелото във всеки от нашите магазини", казва Димитър Вутков, директор Маркетинг на компанията