В бързото и ангажиращо ежедневие времето стига за все по-малко приятни неща. Делничните дни са запазени за работни срещи и ангажименти, а вечерите сме толкова уморени, че едва намираме сили да приготвим вечеря и да поговорим с близките си хора. В почивните дни ни дебне чистене, подреждане и пазаруване, защото хладилникът няма да се напълни сам, а интериорът на домът изглежда хаотично реаранжиран я от децата, я от домашните любимци.

Няколко свободни часа за спокойна разходка в планината изглеждат илюзорни, а мисълта да седнем удобно с книга в ръка и да изпием чаша ароматен чай ни се струва като от фентъзи сценарий. Всеки търси начини да си освободи време за почивка, за спорт, за хобита, за хората, които обича. Всички ние се опитваме да открием разковничето, което ще улесни ежедневието, ще се грижи за чистотата в домовете ни и ще помогне да изпитаме повече наслада от живота, за да живеем наистина човешки.

Технологичните иновации ни подават ръка. Създадени в услуга и за улеснение на хората, роботите се включват, за ни отменят в почистването и поддържането на добра хигиена на подовете. Независимо от подовите настилки, квадратурата на апартамента и степента на замърсяване, прахосмукачките-роботи Roomba®, създадени от световният лидер в брашна iRobot, работят всеки ден, за да ни спестят часове мъки в чистене, и разполагат с екстри и удобства, благодарение на които едновременно се чувстваме господари на собственото време и имаме гаранция, че подовете у дома винаги са идеално чисти.

Моделът Roomba i3 не е просто прахосмукачка-робот, а високотехнологичен уред за почистване, който притежава интелигентна навигация със силициеви оптични жироскопи и използва подови сензори за целенасочено почистване на замърсяванията. Движението ѝ е оптимизирано и тя чисти подовете ред по ред, без да пропуска труднодостъпните места, и е подходяща за почистване на големи площи. Когато батерията ѝ се изтощи, прахосмукачката-робот се презарежда сама, без необходимост от човешка намеса, и продължава работа оттам, откъдето е спряла. Може да бъде управлявана дистанционно, чрез мобилното приложение iRobot Home или от гласов асистент, и комуникира с робота-моп Braava jet m6. Roomba i3+ разполага с автоматична система за самопочистване Clean Base®, благодарение на която сама изхвърля пълния контейнер в противоалергенна торбичка AllergenLock в базата.

 

Моделът Roomba i7 притежава навигация с камера iAdapt 3.0 с интелигентно картографиране Imprint и технология vSLAМ. Така роботът почиства по-бързо дори големи площи. С помощта на камера Roomba i7 разпознава препятствия и сам избира най-добрата техника за почистване. Чрез системата за интелигентно картографиране Imprint® и технология vSLAM®, Roomba i7 анализира над 230,400 точки в секунда и може да запамети до 10 жилищни плана. Roomba i7 разполага с база за самопочистване Clean Base® и изхвърля пълния с боклук контейнер в антиалерненна торбичка AllergenLock, а ние нямаме ангажимент с чистенето на подовете месеци напред. Моделът Roomba i7+ може да работи заедно с робота-моп Braava jet m6, който измива и полира подовите повърхности до блясък.

 

Роботът-моп Braava jet m6 има резервоар за вода с вместимост 445 мл. В режим мокро забърсване може да почисти до 92 кв.м с едно зареждане на вода и препарат. С навигацията с камера iAdapt 3.0 и технологията vSLAM® Braava jet m6 се ориентира безпроблемно във всяка стая. Придвижва се в прави линии, а благодарение на системата за интелигентно картографиране Imprint запаметява всички помещения, за да можем ние да изберем коя стая да бъде почистена и кога.

 

Живеем човешки, когато роботите се усъвършенстват в полза на хората, за да ни осигурят време за важните неща - почивка, удоволствия, повече споделени мигове с приятели.


Материалът е предоставен от iRobot.