Изчаквате и събирате дрехи за цяла пералня, защото имате угризения за изпиране само на едно или две малки неща? Това вече е в миналото. Благодарение на новата функция SingleWash на Miele дори една дреха може да се изпира икономично, бързо и хигиенично.

SingleWash измерва потреблението на вода и електричество, и отмерва точно време на цикъла, при малко зареждане. Тази функция се основава на патентованата технология PowerWash 2.0 на Miele с нейната прецизност, циркулационна помпа, отчитаща натоварването и технологията Spin & Spray, която гарантира, че прането е по-добре и по-бързо намокрено. Необходима е по-малко вода в цикъла на пране, като по този начин се изисква по-малко топлинна енергия за затопляне на водата. Като резултат - по голяма енергийна ефективност, като допълнителна полза за потребителите.

Дори при нормално количество пране, PowerWash 2.0 осигурява отлична енергийна ефективност и кратки цикли на пране.В момента пералните машини Miele превъзхождат най-добрата оценка на енергийната ефективност A +++ с 50%,постигайки това само за 2 часа и 59 минути.

Параметрите на цикъла на пране са съобразени с  минималното зареждане

"За да се улесни индивидуалното пране, PowerWash 2.0 е разширен чрез допълнителни функции, които по-точно да отчитат овлажняването и изсушаването на текстила", казва Майкъл Ендт, Мениджър-продукти " Грижа за прането" в Miele Германия. В барабана влиза точното количество вода, което е необходимо за накисване на дрехата/хите. В зависимост от абсорбацията на плата, това може да бъде по-малко от 1-2 литра вода на килограм пране, което изсква по-малко нагряване за изпиране на дрехите. В резултат на това се изразходва около 60% по-малко енергия и се използва само половината от водата, като се пести и време. В програмата "'Minimum Iron 40°C' " цикълът трае само 39 минути, без каквито и да било компромиси в качеството на изпиране.

Новата функция SingleWash е идеална при пране на проблемни облекла и тъкани, като текстил с цветове, които пускат, или дрехи, които е препоръчително да се перат поотделно, заради материята им или по други хигиенни причини.

SingleWash е налице като допълнителна опция в почти всички програми. Специални програми като "Outdoor" или "Reproofing" са изключения, тъй като те обикновено се използват за индивидуално изпиране. При избор на SingleWash, редуцираното време на цикъла се вижда веднага на дисплея. При по-голямо количество пране, времето и потреблението нарастват съответно.

Всички модели, включващи PowerWash 2.0, вече имат добавена функция SingleWash и ще бъдат представени по време тазгодишното изложение IFA, в Берлин. Новите перални машини с опция Single wash са вече на пазара в България.