Застудя. Прибираш летните си обувки и кецовете на съпруга, и сандалите на децата. Изваждаш от скрина ботите с дебелите грайфери, между които се забива какво ли не...и попада на пода у дома. Боклуци от целия град се отзоват в коридора, а понякога и на мокета в хола ти. Така е, не е редно да се караш на тийнейджърите всеки път, когато сте на вратата, а те се сетят за нещо и изтичат да го търсят на дивана.

Проветряваш по-рядко, защото иначе не се живее от студ. Прахта в жилището ти като че ли се е удвоила. И това като че не стига. Преумора, четвърто тримесечие в офиса, където е истинска лудница, и безкрайно чистене. Понякога се налага да чистиш всяка вечер, след като се прибереш от работа.

Така е година след година, отново и отново, при смяната на всеки сезон. Имаш чувството, че живееш в омагьосан кръг, от който няма излизане. Ако се случи да се срещнеш на кафе приятели, си е истинско чудо. Чудо е и ако се намери време за някоя глезотия. За почивка и масаж дори не смееш да мислиш.

Това е описание на ежедневието на много работещи семейства. Така минават дните на мнозина, които упорито се опитват да съчетават своите домашни задължения и професионалното си развитие. Добре дошли в модерния свят! В него се крият важните за благоденствието ни въпроси.

В модерната реалност, ако се огледаме, ще намерим и отговорите, включително онези, които ни помагат да живеем по-човешки.

През октомври технологичния гигант iRobot представи на българския пазар новата комбинирана прахосмукачка робот Roomba® Combo j9+ с впечатляващи функции за сухо почистване и мокро забърсване 2 в 1. Леа Стодарт, експертът по прахсмукачки в Mashable.com, я определя като най-добрата Roomba®, създавана досега, която идеално съчетава ключови характеристики на няколко предишни модела на марката. И това оправдава по-високата ѝ цена.

Снимка: irobot

Какви са подобренията при Roomba® Combo j9+?

Още с първото включване виждаме, че роботът притежава по-мощен мотор. Всмукателният му механизъм бързо обира както по-едрата мръсотия, така и дребните частици прах от пода. Интелигентната система Dirt Detective анализира нуждите от почистване на всяка стая и се научава да приоритизира почистването според степента на замърсяване. Тя се справя ефективно и с боклуците, заседнали в ъглите или на труднодостъпни места.

Roomba® Combo j9+ е проектирана така, че да избягва всякакви висящи кабели, самотни чорапи, търкалящи се по пода, и дори неприятни "подаръци", оставени от домашните любимци. С всяка актуализация роботът се обучава и списъкът на обектите, които разпознава и заобикаля, продължава да расте.

Истинското технологично чудо започва, когато Roomba® Combo j9+ започне да работи с мопа. Благодарение на функцията SmartScrub мопът прилага допълнителен натиск върху пода и се движи с обратно-постъпателни движения за двойно и по-ефективно измиване на подовете. Така роботът се справя надеждно дори със залепнала мръсотия. И най-упоритите петна по теракота в кухнята изчезват без следа, а когато почиства мокети и ниски килими, мопът автоматично се прибира в горната част на уреда, като така предпазва подовите настилки от намокряне. И не само това - работата на прахосмукачката робот е толкова тиха, че можеш да я оставиш да почиства докато спиш.

Впечатляваща е и новата база за автоматично самопочистване и презареждане Clean Base® Auto-Fill Dock. Тя автоматично прибира за съхранение съдържанието на контейнера и има капацитет да пази събраните отпадъци до 60 дни. Можеш да заредиш резервоара с вода за период от около 30 дни и да задълго да забравиш домашния ангажимент с чистене и миене на подовете. Освен това новата докинг станция е с красив и стилен дизайн, който идеално се вписва в интериора на всеки съвременен дом. Прилича на малко шкафче, върху което да поставиш книга или някаква декорация.

Без притеснения, че през зимата проветряването на стаите е по-рядко! Roomba® Combo j9+ държи хигиената на ниво. Тя напълно изпълнява обещанието за ултимативно автономно почистване на дома. И пести ценно време за онези неща, които обичаш.

Съдържание на: iRobot