На 8 август Теленор ще проведе втори тест на 5G технологията в областта на образованието и по-конкретно във възможностите за менторство и коучинг.

Демонстрацията ще обхване две локации - Бургас и София. Специален гост на събитието в Бургас ще е Андре Токев, който с помощта на 5G технология ще наблюдава и наставлява хоби кулинари от разстояние. Те ще готвят в неговия ресторант ANDRe в София за избрани гости.

Снимка: bTV

Хоби готвачите ще са разделени на три екипа с по двама участника.

В Екип 1 ще участват Никола Балов и Валя Караджова.

Никола Балов и Валя Караджова

Снимка: Telenor

Никола Балов пише за технологии вече близо 15 години. Определя се като технологичен блогър и човекът, който не е спечелил "Мастършеф", защото не е участвал. 

Валя Караджова е завършила Националната музикална академия със специалност фагот и пиано. Понастоящем работи в салон за красота. Горд стопанин на голдън ретривър.

В Екип 2 ще бъдат Михаил Дюзев и Анна Узунова.

Михаил Дюзев и Анна Узунова

Снимка: Telenor

Михаил Дюзев:

"18 години съм в семейството на Дарик радио. Първо като новинар, а от последните 10 години като водещ на сутрешния блок "Дарик Кафе".

Анна Узунова е журналист по образование, основател на култовото предаване по БНТ "Ку-ку". Сега дизайнер на бижута, по призвание и собственик на малък бутик в центъра на София.

Ана Динкова и Александър Богоявленски

Снимка: Telenor

Екип 3 е за Ана Динкова - експерт в областта на корпоративните комуникации и дигиталния маркетинг с комбиниран опит от над 20 години. Съосновател е на trinitix - агенция за дигитален маркетинг. Автор е на свободна практика в няколко медии, и Александър Богоявленски - професионален пилот, журналист и консултант в сферата на корпоративния и дигитален маркетинг и комуникации с над 25-годишен опит в медийната среда, връзките с обществеността, информационните технологии и авиацията.