Главният редактор на най-популярното дамско списание EVA, Милена Попова, се оттегля от поста си на главен редактор от 1-ви септември тази година, след 20 години успешна работа в списанието.

Информацията беше публикувана в българските медии, но за да се предотвратят спекулации и разпространение на непотвърдени, неверни твърдения, медийната група "Атика Ева" изпита необходимост да публикува официална, истинна позиция по случая.

"EVA продължава пътя си. Този път ще е вдъхновяващ, цветен и в синхрон с интересите на няколко поколения. Ще уважава традициите, но ще гледа и към бъдещето", казва Деница Димитрова, изпълнителен директор на "Атика Ева".

"Ще бъдем по-технологични, по-модерни, по-смислени, по-релевантни на съвремието, но без да разрушаваме основите, на които брандът вече е стъпил", добавя изпълнителният директор на медийната група.

"Напускам по собствено желание, без да имам конфликт с мажоритарните собственици", написа във фейсбук страницата си и главният редактор Милена Попова.

"Оставам миноритарен собственик на EVA, а сърцето ми е в това списание и съм благодарна на всеки един от колегите, с които съм работила", добавя Милена Попова.

"Атика Ева" също благодари сърдечно на досегашния екип на най-силното сред дамските списания на българския пазар. Щафетата е поета и пътят на бранда ще бъде продължен със самочувствие и достойнство, така че EVA да остане списанието, което аудиторията избира, като предложи на читателя ново, още по-добро съдържание.

След 1-ви септември работата на Милена Попова ще бъде поета от заместник-главния редактор Ваня Шекерова, която, заедно с останалите колеги от екипа на EVA, ще развива бранда във вече поетата, доказано успешна посока.