Влошаващата се епидемиологична обстановка в България поставя здравето на хората под сериозен риск. Много пациенти със симптоми не се подлагат на тестване за COVID и поради една или друга причина изкарват заболяването без да попадат в статистиката. Трудният достъп до медицинска помощ влошава ситуацията още повече. Моите наблюдения са, че много от хората прибягват към самолечение. В пространството се разпространяват всевъзможни схеми за "домашно лечение" на коронавирус. Искам силно да призова хората, имащи симптоми, свързани с респираторна инфекция - първо и най-важно - изолирайте се, независимо дали имате резултат от тест или не, изолацията ще предпази вашите близки и ще намали разпространението на инфекцията. Другото изключително важно е да не прибягвате към самолечение. Не вярвайте на широко разпространяваните "схеми", "протоколи за лечение" и др., разпространявани по интернет, viber, на хвърчащи листчета, дипляни и др. без да имат никакво официално утвърждаване от здравно учреждение. За съжаление, голяма част от пациентите в COVID отделението, за което отговарям, са тук след прилагането на някоя от тези "схеми за домашно лечение".

Истината е, че за съжаление, все още няма специфично лечение срещу причинителя на COVID-19, ние лекуваме усложненията, свързани със заболяването.

Как ще протече инфекцията, зависи от няколко фактора, но основна роля има имунната ни система. По правило, заболяването протича тежко при имунокомпрометирани пациенти, но за съжаление и при такива, при които имаме свръх реакция на имунната система. При тях се наблюдава придобилата популярност "цитокинова буря", състояние, което, за съжаление, много често завършва фатално. Поради тази причина ние, специалистите, препоръчваме да обърнете специално внимание на имунната си система. Правилното, балансирано хранене е изключително важно, приемът на витамини, най-добре от плодове и зеленчуци, е задължителен. Дефицитът на витамин D също се доказа, че влия върху тежестта на протичане на заболяването. По отношение на имуностимулацията, обаче, трябва да бъдем много внимателни. Безогледното използване на лекарства или други продукти с имуномодулиращи свойства, крият своите рискове от евентуална свръхреакция на имунната система със своите фатални последици.

От години в практиката ми като пулмолог аз препоръчвам имуномодулатор на моите пациенти, качествата на който намирам за особено подходящи в условията на COVID пандемия.

въпрос за комбинация между течен органичен германий и екстракт от гъбата Рейши. На българския пазар съществува само една такава комбинация и се предлага под звучното име ХАЙДЕ/ HAYDE.

 

ХАЙДЕ притежава няколко качества, които го правят особено подходящ за приложение в условията на COVID пандемия. Докато гъбата Рейши е добре позната с мощния си имуностимулиращ ефект и противовирусен ефект, то течния органичен германий е непознат на българския пазар, за разлика от световния, на който присъства повече от 60 години.

Какво прави комбинацията толкова ценна за нас? Най-важното - стимулира имунната ни система по един, бих казал, интелигентен начин, като същевременно ни предпазва от свръхреакция на имунитета, която, както казах, може да бъде фатална. ХАЙДЕ има способността да активира собствения имунен отговор, като увеличава производството на гама-интерферон, активира макрофагите, увеличава производството на естествените Т-клетки убийци, увеличава активността на T-лимфоцитите, увеличава производството на IgM и IgG (имуноглобулини М и G). Органичният германий от своя страна прави имунния отговор максимално ефективен, като предпазва организма от свръхреакция. Това качество на продукта го прави предпочитан за моите пациенти. Възможността да осигурим адекватен имунен отговор, без опасност от свръх реакция, може да реши хода на протичане на заболяването.

Освен това, ХАЙДЕ притежава изключително мощен антиоксидантен ефект. Предпазва клетките на респираторната система и белия дроб от оксидативния стрес. Това ги прави много по-устойчиви на атаките на SARS-CoV-2, причинителят на COVID-19.

Третото, изключително ценно качество на ХАЙДЕ е способността на течния органичен германий да снабдява допълнително клетките и тъканите с кислород. Знаем, че основното усложнение на COVID-19 е пневмонията. При тези пациенти допълнителното снабдяване на клетките и тъканите с кислород е изключително важно.

На базата на опита, който имам, като началник на клиниката по пулмология, а сега и като ръководител на COVID отделението към Втора МБАЛ гр. София, препоръчвам употребата на ХАЙДЕ да започне превантивно - по един стик за директна употреба, сутрин на гладно. Така ще осигурите максимална готовност на имунната си система за контакт с вируса и ще намалите драстично възможността за заразяване.

При наличие на симптоми, подозиран контакт с носител на заразата или при болен член от семейството - два стика, наведнъж сутрин на гладно.

Призовавам ви да спазвате противоепидемиологичните мерки, за да останете здрави!


 

Материалът е предоставен от Або Фарма.