Stamatin Kids Cup  ще събере на едно място най-добрите млади тенис таланти, които да премерят своите умения и да се забавляват заедно. Турнирът е част от календара на Българската федерация по тенис и ще се проведе в рамките на три дни - на първи, втори и трети септември 2023 г. в партньорство със спортен клуб "Дема".

Кортът е готов за 48 амбициозни деца, на възраст от 10 до 12 години, които ще покажат своя тенис потенциал в епични двубои. Всяко едно от тях ще бъде част от динамични двойки, които ще се сформират чрез разтърсващ жребий в първия ден на състезанието. В най-младата възрастова група, която е до 10 години, ще излязат 16 момчета и 16 момичета, разпределени в 4 групи с по 4 участници. За възрастовата група до 12 ще се изявят 8 момчета и 8 момичета, разделени в 2 групи.

След вълнуващите мачове в груповата фаза, само най-добрите ще продължат напред към полуфиналите - и накрая към голямата финална битка на трети септември. Високо на тенисовия пиедестал ще застанат победителите, които с вдъхновение и усърдие са преодолели всеки един оспорван мач.

В атмосферата на приятелска конкуренция и спортно вълнение, този турнир цели да изгради първокласни тенис умения, които подрастващите да използват. Победителите ще бъдат наградени на церемония в края на деня, като отличилите се състезатели ще получат медали и ваучери за спортен магазин, а победителите и купата на Stamatin Kids Cup.

Снимка: Stamatin Kids

Освен самите мачове, организаторите са подготвили и богат асортимент от други забавления, които да задържат усмивките на лицата на малчуганите. Сред тях ще бъде вълнуваща тенис викторина с награди и изненади, както и неустоимо парти, през което ще се връчат отличия за "Най-точен сервис", "King of the court", "Dance challenge".

Снимка: Stamatin Kids

Тенис турнирът Stamatin Kids Cup се осъществява изцяло с подкрепата на Stamatin Kids

* Входът на турнира е безплатен за всички посетители, които желаят да се присъединят.

Stamatin Kids е детски сироп за имунитет, единствено с натурални съставки. Съдържа бета-глюкан от гъба кладница и билка Ракитник, които подсилват защитните сили на детския организъм. Не съдържа консерванти, подсладители и глутен и е подходящ за деца над 1 година. Съществува в 3 различни вкуса - ябълка, круша и череша.

* Материалът е предоставен от Stamatin Kids.