Почти всички деца мечтаят някой ден да станат супергерои. Едва ли Мария и Любомира са си представяли, че именно работата им в супермаркет ще ги превърне в такива. Днес те са сред хилядите мъже и жени в България, които работят неуморно, за да могат всички да имат достъп до хранителни продукти.

Усилен труд в извънредно положение

Обичайно дните преди Великден и Коледа са най-натовареното време за супермаркетите. Но през 2020 г. увеличеното потребление и многобройните клиенти идват по-рано - с обявеното на 13 март в страната извънредно положение. От този момент нататък всички служители на търговските вериги работят в условия на изключително натоварване - от подготовката на стоките в складовете, през зареждането на продукти по рафтовете, до касите в магазините.

Стоката - налична!

Снимка: Kaufland

В първите дни след 13 март множество притеснени хора започват да се стичат към магазините, за да си набавят стоки от първа необходимост, въпреки уверенията на институции и компании, че нужда от презапасяване няма. В момента в магазините ситуацията е далеч по-спокойна. Централният склад на Kaufland България има достатъчни наличности и работи с пълен капацитет.

Спокойствие в кризата

"Сред нас няма напрежение и обслужваме клиентите нормално", разказва Светослав Георгиев, управител на един от магазините на Kaufland в София.

Снимка: Kaufland

Екипът му е от близо 150 човека. В ситуацията на световно разпространение на коронавируса всеки един от тях е загърбил притесненията си и не се е отказал от служебните си задължения. Със съдействието на институциите се гарантира общественият ред пред магазините. В тях се прилагат завишени мерки за хигиена и дезинфекция.

"Обичаме си работата. Хората имат нужда от хранителни продукти и ги обслужваме спокойно и с разбиране", добавя Светослав.

Снимка: Kaufland

Шапки долу за супергероите!

Във време, в което институциите апелират всички да останем вкъщи, работният ден на служителите в магазините започва по тъмно сутрин и продължава до късно вечер. Те работят на пълни обороти, понякога на предела на силите си, защото знаят, че носят отговорност. Затова следващия път, когато застанем на каса, нека се вгледаме в жената зад нея - тя е нечия съпруга и майка, която в момента не е вкъщи заради нас и заслужава нашето уважение. Нека й благодарим!

Какви превантивни мерки предприема Kaufland България, за да гарантира сигурността на своите клиенти и служители, можете да научите ТУК.

 

Рекламна публикация