Той е примамливо красив, изключително стилен, притежава висок интелект и е неустоим за всяка дама... Макар и да звучи като агента на британското разузнаване от книгите на писателя Иън Флеминг, не за него става въпрос. Въпреки че притежава същата способност да очарова всеки, който е успял да се докосне поне веднъж до елегантността му. И все пак не, той не е мъж, всъщност, дори не е човек, а новото бижу на Samsung - Galaxy Z Flip, за което спокойно може да се каже, че променя не правилата на играта, а самата игра като цяло.

Вижте снимки >>

Още откакто навлязоха на пазара, смартфоните имаха трудната задача не само да отговарят на нуждите на потребителите, но и предугаждайки ги, да ги изпреварят. Факт е, че с течение на времето те еволюираха и днес нямат почти нищо общо със своите предшественици, останали в плен на миналото. Но макар с годините устройствата стремглаво да се развиха откъм функционалност, досега нито едно от тях не се бе приближавало толкова до смелия футуризъм, колкото Z Flip. Това определено не е телефон, а по-скоро изкуство, побиращо се във всяка длан.

Всъщност, едно от най-впечатляващите неща в него е именно сензационния му сгъваем дизайн, който е не само страшно ефектен, но също така изключително удобен и практичен. Заради стъклените сензорни екрани доскоро тази възможност изгледаше като дръзка и недостижима мечта, но днес тя вече е реалност, защото 6.7-инчовият (в разгърнато състояние) FHD+ Dynamic AMOLED дисплей на Z Flip е истинска революция, изработена именно от ултра тънко стъкло, патентовано от марката. А размерът в затворено положение, подсилващ цялостното въздействие на телефона, наред с изящната визия на модела го превръщат в удивителен аксесоар, способен да се побере дори и в най-малката дамска чанта.

Не вярвате? Нека тогава обърнем поглед към популярните дами у нас, притежаващи това технологично изкушение, и да разберем от тях дали е така.

Николета Лозанова, която бе първата българка, използваща новия Samsung още от деня на световната му премиера, състояла се в средата на февруари т.г., доказа със снимка в своя Инстаграм акаунт, че действително намирането на място за смартфона в нейната малка чанта, обсипана с камъни, не представлява никакъв проблем.

"Абсолютен уникат! Точно такава е моята философия за стойностните неща", написа тя към кадъра, споделяйки своите впечатления от Z Flip.

Истина е, че дизайнът му е сериозен плюс и е първото нещо, което грабва окото. Заради неговата компактност Александра Петканова го сравни с луксозна пудриера, а тв водещата Гала го определи като вълшебство, с чието отваряне и затваряне започва да вярва, че е способна да "флипне" (обърне) лошите новини в добри.

Цветовата гама, в която се предлага новият Samsung Galaxy Z Flip, е не по-малко внушителна. Вариантите в Огледално лилаво и Огледално черно му придават изисканост, която няма как да остане незабелязана.

"Днес съм с розовите очила и най-красивия телефон", гласят думите към една от публикациите на Галена, комбинирала облеклото си със Z Flip.

Но външният му вид далеч не е единственият фактор, предизвикващ фурор сред потребителите, макар той значително да помага на останалите му функции.

"Любов от първо селфи", гласи посланието към друго изображение на Николета в социалните мрежи, с което нагледно показва как сгънатият режим на устройството значително улеснява това начинание.

Благодарение на огъващия се дисплей, в комбинация със способността на Samsung Galaxy Z Flip да запазва позицията си под различни ъгли, стоейки напълно самостоятелно върху равна повърхност, заснемането на фотографии никога не е носило толкова голяма наслада. Нещо повече, по време на видео разговор, човек спокойно може да го остави на масата, подобно на лаптоп, освобождавайки и двете си ръце.

Снимка: Samsung

Мултифункционален е друга дума, с която смартфонът може да се опише. Режимът "Multi Active Window", има способността да разделя дисплея по средата, превръщайки го в два самостоятелни екрана. По този начин позволява правенето на няколко дейности едновременно. Отделно, режимът "Flex", активиращ се при сгъване, разделя приложенията, поставяйки контролите в долната половина. Повече от лесно и невероятно удобно!

Силна батерия, мощен процесор, голяма памет, скенер на пръстов отпечатък, външен екран, основна двойна камера с ултрашироъгълен обектив - със суперстабилизация, чиято дълга експозиция запазва качеството на снимките дори през нощта и още... Предимствата се редят едно след друго, принуждавайки те да се чудиш на кое да изпробваш първо.

"Сега докато сме си вкъщи, прекарвам много повече време на телефона от обикновено. За щастие обаче от близо седмица съм с новия Galaxy Z Flip и ми остават още много неща, които да разуча по него, защото ми е изключително интересен! Искрено заявявам, че новият Samsung e повече от технология - той е мода!", сподели съпругата на Даниел Петканов - Алекс, а ние сме напълно съгласни с нея.

Това са само една част от способностите на Z Flip, но е повече от ясно, че той коренно променя представите за смартфон, вдигайки нависоко летвата за всички мобилни устройства от тук нататък.