Знаете ли, че трикотажа става разпространена материя благодарение на Коко Шанел? През 1919 година тя създава първата малка черна рокля, с която дава началото на нова ера в модата. Благодарение на нея, трикотажа става широко използван, въпреки че в началото се е определял като луксозен плат.

Трикотажа е един от най-достъпните платове, от който се правят много от дрехите в гардероба ни. Включително много елегантни рокли, които могат да бъдат носени както в ежедневието така и за по-официални поводи.

Какви са предимствата на трикотажните рокли?

Ако се чудите защо Коко Шанел избира точно трикотажа за да създаде емблемата си- малката черна рокля, то трябва да се запознаете с тези 7 неустоими предимства на трикотажните рокли.

1. Те са разтегливи и трудно се деформират:

Дори да качите или свалите килограми няма да е проблем да облечете любимата си трикотажна рокля. Разтегливостта на плата не позволява на дрехата да се деформира, а напротив винаги да заема формата на тялото.

2. Трикотажните рокли не се мачкат:

Това невероятно предимство на трикотажните рокли ги прави предпочитани за дами, които водят забързан начин на живот. Какво по-хубаво от това да не губиш време в гладене, а просто да облечеш рокля, която ще залепне за фигурата ти.

3. Трикотажът следва извивките на тялото:

Във връзка с предишното предимство е хубаво да споменем, че трикотажните рокли следват извивките на тялото. Това подчертава фигурата и придава един женствен вид.

4. Трикотажните рокли са подходяща и за дами с наднормено тегло:

Да, трикотажните рокли, които описват тялото са подходящи и за по-закръглени дами. Ограничените представи от миналото, че само слабите и стройни жени могат да носят елегантни дрехи, които описват тялото им, са отдавна разбити.

5. Трикотажът е плат, подходящ за носене през всички сезони:

Заради уникалната си въздушна пропускливост, това е едно от най-добрите предимства на трикотажните рокли. Малко са дрехите, които през зимата затоплят тялото, а през лятото го държат хладно.

6. Комфорт и елегантност:

Интересно е, че трикотажните рокли държат топло през зимата, но по никакъв начин не утежняват визията. Те са леки и в тях дамите се чувстват комфортно и елегантно сякаш са в собствената си кожа.

7. Цената на трикотажните рокли е достъпна

Съотношението цена-качество е много добро, когато става въпрос за трикотажни рокли. Те са с много достъпни цени, което не е за сметка на всички изброени предимства.

Убедихте ли се в предимствата на трикотажните рокли? Ако все още нямата такава в гардероба си в онлайн магазина на Daphne.bg може да намерите много модели трикотажни рокли в различни цветове и кройки.


Рекламен материал.