Реалността рязко се промени и постави всички ни пред нуждата да се адаптираме, за да "оцелеем". Дори най-баналните ни ангажименти придобиха нов вид и се превръщат в малки предизвикателства. От това да отидеш до магазина, през работата вкъщи и навалицата у дома, до дигитализацията на образованието, която буквално се случи за една нощ.

Въпросът, който си задаваме, е готови ли сме за нея? И колко е трудно всъщност да подготвяш ученик у дома?

По данни на МОН, в момента в България има над 500 хиляди ученици. Всички те сега са вкъщи, пред компютрите. И ако в училище основният ангажимент е на учителите, настоящата ситуация налага родителите също да вземат дейно участие в образователния процес. Независимо дали помагате на детето си да се съсредоточи върху учебния процес, давате съвети, проверявате домашни, или се опитвате да покажете на вашия първолак как да учи уроци онлайн - сега е моментът, в който се нуждаете от най-голяма подкрепа.

Колко приятно би било, ако не всичко се случваше на компютъра. Със сигурност всеки ученик е мечтал за едно по-дигитално училище, реалността обаче е, че дългите часове пред компютъра не винаги са най-приятната и полезна алтернатива.

За да подкрепи родители и ученици, водещото образователно издателство Клет България, създаде виртуална Библиотека, в която на разположение на родителите са готови за разпечатване, фотокопиране и попълване части от учебните тетрадки и най-добрите помагала на "Анубис" и "Булвест 2000" по основните предмети от 1. до 7. клас, като базата с материали се обогатява постоянно. Така учебната тетрадка и помагалото от виртуални стават реални, а всички знаем, че когато нещо мине през ръцете ти, го запомняш много по-качествено. Специалната библиотека допълва вече наличните в интерактивната платформа IZZI над 50 000 електронни учебни ресурса.

Всички материали са в PDF, лесно достъпни и даващи възможност да бъде разпечатан цял или част от конкретния раздел, нужен на вашия малък ученик в момента.

Достъпът до Библиотеката е напълно безплатен и включва допълнителни материали за един наистина пълноценен учебен процес.

Мина само седмица от старта на виртуалната Библиотека, а вече над 45 000 са се възползвали от специалните помагала от 1 до 7 клас, като материалите са били прегледани цели 17 000 пъти. Най-много родителите са се упражнявали заедно с децата си по български език и литература, математика и английски. Най-предизвикателни пък се оказват физиката, биологията и немският език, което обаче не спира родители и ученици да подобряват своите знания по предметите.

Деси Банова, Ваня Джаферович и Ивайло Захариев вече се убедиха в предимствата

Със специалните издания на Клет упражненията се превръщат в забавление. Заедно с детето си ще можете да учите както нови неща, така и да затвърдите старите знания, а много скоро резултатите ще бъдат налице. В това вече се увериха трима много заети родители, които лесно, ефективно и с удоволствие успяха да помогнат на своите съкровища да се справят с предизвикателствата на онлайн обучението. С помощта на Библиотеката на Клет, Иво Захариев, Деси Банова и Ваня Джаферович, доказват на практика колко лесно можем да учим и да се забавляваме у дома, заедно с децата.

А, кой знае... съвсем скоро може да спорите с половинката кой е наред да помага с уроците, вместо да се отдаде на по-скучните домашни задължения.

Изтегли, принтирай и учи удобно вкъщи, заедно с Клет!

 

*Материалът е предоставен от Издателство Клет България