Наближава онази нощ от годината, в която да видиш мъж с роза, сърцевидно балонче и лека хипотермия на улицата се смята за нормално. И тази година за Свети Валентин се очаква милиони мъже да похарчат милиони левове за подаръци, които да връчат на милиони жени, за да им покажат, че ги обичат. Традиционно кавалерът връчва на дамата и валентинка - картичка с фабрично отпечатано любовно стихотворение и пълничко купидонче. Всяка година по света се подаряват близо милиард такива валентинки, което автоматично превръща подаръка в не особено оригинален, а идеите в какво друго могат да се инвестират тези пари - в ценни съвети за празника.

Шоколад

Според Енциклопедия Британика, както валентинките с романтични стихове, така и шоколадът се появяват в Европа през XVI век. През годините подаряването и на едното, и на другото е израз на любов, а днес всеки има свободата да прецени как да изрази своята - като избере от поне 180-те вида валентинки, които ще залеят улиците за празника, или от поне 180-те вида шоколад, които се предлагат във ФАНТАСТИКО.

Валентинките съдържат кратки любовни стихотворения, шоколадът - полезни витамини и антиоксиданти, сред които мед, магнезий и витамини от групата Б. Валентинките се комбинират добре с рози и балони във формата на сърце, шоколадът - с чаша червено вино.

Червено вино

Амароне, Бароло, Барбареско - човек, който всяка година подарява само рози и валентинки за Празника на влюбените, лесно може да реши, че изброяваме поименно барбарони, но познавачите знаят, че това са само няколко от над 600-те вида вино, които можеш да избереш за подарък за 14 февруари във ФАНТАСТИКО. Освен че в умерени количества е полезно и помага за хипотермията от началото на статията, виното е добро начало на вечерта на влюбените - нито една любовна история не започва с "Наляхме си по една роза и започнахме да си говорим за бъдещето", нали?

Валентинка за шоколад и вино

Да, валентинките са клиширан подарък, но ако стихотворението идва от сърцето, ако дадеш воля на вътрешната си Ерато и докато нежно опъваш цитрата, подариш картичка с авторска лирика като тази по-долу, нещата може и да се получат.

 Розите са червени, виолетките са сини.

Поезията не ми е силна страна,

купих ти шоколад и вино.


Материалът е предоставен от Фантастико.