Всичко, за което си мечтаем в един горещ летен ден в града, е да се приберем вкъщи, където климатикът да охлади помещението и да си отпочинем от натовареното ежедневие. Ако пък сме пренесли офиса у дома, е важно да проверим качеството и състоянието на филтрите на уредите, за да сме сигурни, че въздухът, който дишаме, е достатъчно чист.

Климатиците на LG предлагат всичко това, съчетано в един уред. Част от моделите на компанията не само охлаждат стаята, в която се намират, но и пречистват въздуха чрез специална система за цялостна защита, която работи в 4 основни стъпки. Тя премахва 99,99% от бактериите с UV LED светлина, за да поддържа въздуха в помещението чист и свеж.

Процесите при UV Nano технологията започват с предварително филтриране, при което филтърът за груб прах улавя едрите частици и не позволява те да замърсяват трудно достъпните за почистване пространства във вътрешното тяло на климатика. Втората стъпка е свързана с авто почистване, което е подчинено на алгоритъм, който получава информация от сензорите и се активира периодично за да изсушава топлообменника на климатика предотвратявайки натрупването на бактерии, вируси и гъбички по повърхността му.

На следващ етап се случва UV Nano стерилизация на бактерии, вируси и алергени по вентилатора. Благодарение на UV светлина, тази стъпка намалява концентрацията на вредни частици с 99.99%. Финалната стъпка е стерилизация на изходящия въздух с йонизатора Plasmaster, сертифициран от Intertek, който елиминира вируси до 99% и намалява концентрацията на бактериите във въздуха до повече от 99.9%.

UV Nano технологията е налична при климатика модел LG AC12BH. Стилният му ARTCOOL дизайн внася още повече естетика в интериора на дома с огледално стъкло, което отразява заобикалящата го среда. По-бързото охлаждане и комфортът пък са гарантирани от LG DUAL Inverter Compressor™, който е с 10 годишна гаранция от производителя LG Electronics. Ако не сте у дома, приложението LG ThinQ ви позволява да включите и контролирате климатика си където и да се намирате.

Климатикът модел LG DC12RH също предлага система за почистване UV Nano съчетана и с изключително висока ефектвност при отопление. Той замърсява околната среда по-малко, тъй като работи с хладилния агент R32. Този уред се монтира изключително бързо и лесно, може да се управлява в тъмното чрез GYRO сензор монтиран в дистанционното управление, а осъвършенстваната му електроника издържа дори и на колебания в захранващото напрежение.

снимка: LG

А ако вече в дома ви има климатик, винаги може да се погрижите за чистотата на въздуха с пречиствателите LG PuriCare. Моделът LG AS95GDWV0 e с уникална система за пречистване на 360º. Функцията му Clean Booster генерира чист въздух на разстояние от 7,7 метра, което прави уреда подходящ дори за големи пространства. Пречиствателят има две независимо работещи една от друга филтърни системи. Долната половина, филтрираща въздуха в ниските зони го прави изключително подходящ за домовете, в които играят бебета и малки деца.

 * съдържание на LG