• WAI Moment съдържа 4% алкохол, натурални аромати и под 99 килокалории в кен
  • Хард зелцерите са новият световен хит, който бързо печели потребителите по света
  • Каменица АД е първата компания в България, която представя новия продукт и категория на пазара

От този май Каменица АД пуска първия хард зелцер на българския пазар - WAI Moment. Това е освежаваща алкохолна напитка с три различни вкуса - Лайм и мента, Горски плодове и Тропически плодове (Minty Lime Time, Crazy Berries, Tropical Crew), които подхождат на различните предпочитания на потребителите в България. Молсън Корс Бевъридж Кампъни, част от която е Каменица АД, поставя нови тенденции на пазара и с този свой ход се развива в нова категория - отвъд бирата.

снимки: WAI MOMENT

  • WAI Moment е премиален хард зелцер с 4% алкохолно съдържание. Съдържа натурални аромати, без изкуствени оцветители, подсладители и консерванти, без глутен и е подходящ за вегани.
  • Прави се по начин, подобен на бирата, с разликата, че WAI Moment се произвежда на основата на ферментирала ябълкова база, смесена с вода, въглероден диоксид и обогатена с натурални аромати.
  • Новата напитка съдържа по-малко от 99 килокалории в кен и е подходяща за всички пълнолетни млади и търсещи хора.

"Радваме се да представим WAI Moment - първият хард зелцер в България. Щастливи сме, че именно ние от Каменица, които тази година празнуваме 140 години юбилей на първата българска бира, ще можем първи да предложим на българските потребители новата категория хард зелцер. Нашето хард зелцер предложение WAI Moment е напитка, подходяща за всеки един повод. Хард зелцерите са истински хит по света, така че това е перфектният момент да представим тази бързо-растяща напитка и в България. Нямаме търпение да поднесем усещането за едно безкрайно лято в кен на всички потребители, които търсят новото, различното и обичат да се забавляват.", споделя Владан Матич, Изпълнителен директор в Каменица АД.

снимки: WAI MOMENT

Хард зелцерите се доказаха по света като една от най-популярните нови напитки, с постоянен трицифрен ръст на големия пазара в САЩ. През последните няколко години обемът на категорията в САЩ се увеличава с 200% всяка година. За следващите две години очакванията на анализаторите са, че продажбите на категорията в глобален мащаб ще се удвоят, достигайки 6.5 млрд. щатски долара през 2024 г. С този ръст на растеж хард зелцер категорията ще се доближи по продажби до тази на най-големите бирени марки в САЩ.

"Благодарение на страхотния екип зад този проект, днес представяме WAI Moment - нов вид алкохолна напитка, която ще заеме стратегическо място в портфолиото ни от изключителни марки като първия продукт извън бирената категория. Тази иновация е изцяло в унисон с обявената ни амбиция да се развиваме извън бирената категория и WAI Moment е първото предложение за всички любители на новото и различното. Молсън Корс се е доказала като компания, която поставя тенденции на глобално ниво. Стремим се да предлагаме разнообразни алтернативи, да изучаваме нови сегменти и да очароваме потребителите по света.", коментира Сергей Йесков, Главен изпълнителен директор на Молсън Корс Бевъридж Кампъни за Централна и Източна Европа.

WAI Moment ще бъде представен едновременно на потребителите в шест пазара от регион Централна и Източна Европа. В България продуктът е вече наличен на пазара в слийк кен опаковки от 330 мл.

 

*съдържание на Molson Coors