Независимо дали дългоочакваната морска ваканция наближава, или искате да прекарате времето си в мързелуване на дивана под климатика, едно е сигурно - летните месеци са перфектни за наваксване с блокбъстърите от изминалата година. Дали сте в настроение за екшън със супергерои, романтична драма, или ужасяващ трилър, разнообразието от заглавия в каталога на А1 Видеотека включва подходящи предложения за всеки вкус.

Идеалният спътник за всеки кинофен

Телевизията на бъдещето е отличен спътник в летните приключения. Наскоро А1 Xplore TV завоюва първо място в категория "Интерактивна телевизия" на престижния международен конкурс за иновации "Продукт на годината 2020", след допитване проведено от Nielsen International сред 2000 потребители. С интерактивната платформа гледането на телевизия се превръща в специално изживяване. Тя предлага също и възможност да се гледа и от мобилни устройства чрез приложението A1 Xplore TV GO. Платформата се синхронизира между отделните устройства, като по този начин можете да започнете гледането от къщата за гости на морето и да продължите на плажа, когато включите A1 Xplore TV GO на смартфона. Акцентите в каталога на А1 Видеотека през юли ще допаднат и на най-претенциозните кинофенове - от филми със супергерои, до смразяващи трилъри.

Фаталните жени на Готъм Сити

Абонатите на Xplore TV могат да започнат летния киномаратон с екшъна "Хищни птици" - засукана история, развиваща се след събитията в култовия "Отряд самоубийци", разказана от самата Харли Куин. Жокера и принцесата на мафията вече не са двойка и прелестната, но безмилостна Харли има нужда от нова мисия. Готъм Сити е обърнат наопаки, когато криминално-нарцистичният злодей Черната маска и неговата дясна ръка Виктор Зас са по петите на малолетна джебчийка на име Касандра. Единствената надежда за оцеляване на Кас е група фатални жени - Черното Канарче, Ловеца, Рене Монтоя, начело с уникалната Харли.

Новите Бони и Клайд?

Романтичната драма "Куин и Слим" е следващото предложение в А1 Видеотека. Още първата среща на Слим и Куин придобива неочакван развой, когато полицай ги спира за проверка поради незначително нарушение на пътя. Ситуацията ескалира и при сборичкване Слим взема пистолета на офицера и го застрелва при самозащита. Двойката е принудена да търси спасение в бягството. Докато шофират, двамата бегълци преминават през най-тежките и отчайващи обстоятелства и ще изградят дълбока и силна любов, която ще определи остатъка от живота им.

Безсънна нощ в стила на Стивън Кинг

Екранизацията по едноименния роман на Стивън Кинг - "Доктор Сън" също е сред акцентите на А1 Видеотека през юли. Тя ще направи киномаратона доста вълнуващ, типично в стила на автора. Хорърът е продължение на "Сиянието" и разказва историята на Дани Торънс, който всячески се опитва да намери мир и въведе ред в живота си. Неговите опити обаче са обречени в момента, в който той среща Абра - младо момиче с изключителна дарба като неговата, наречена "сияние". Заедно, Дани и Абра се впускат в брутална битка на живот и смърт срещу Роуз Шапката и нейните последователи в култа "Верни на възела" - зли вампироподобни номади.

Едно приятелство по действителен случай

В юлските киновечери, които абонатите на Xplore TV биха могли да си организират, място намира и "Прекрасен ден в квартала" с Том Ханкс и Матю Рис. Биографичният филм ще Ви потопи в актуалната и вечна история за добротата, която побеждава цинизма, вдъхновена от действителното приятелство между Фред Роджърс и Том Джуно. След като отегченият журналист получава за задача да напише профил на Фред Роджърс, той преодолява скептицизма си и научава какво е емпатия, доброта и порядъчност от любимия съсед на Америка.