Едва ли има човек, който да не е виждал онези стари бетонни мивки, които приличат на вградено в стената корито. Изключително неестетични, за времето си те са били нещо много полезно и функционално.

Та къде иначе би могъл човек да изпере своите одеяла, черги, губери и други? Днешните потребности са коренно различни от тези на нашите баби и дядовци, а стандартите за красота и използваемост са драматично различни.

Къртене на бетонна мивка

Когато купим стар апартамент или наследим такъв от близки хора, много често се налага правенето на сериозен ремонт. Не е рядкост да се наложи къртене на мозайки в коридорите, стари бани и разбира се - бетонни мивки и корита.

Професионалното къртене на бетон по мивките става за няколко часа, като за целта е важно да оставите задачата на специалисти от сферата "кърти, чисти, извозва" (вижте всякакви идеи и съвети за градината и дома в Domgradina.net), защото няма как да изхвърлите старите строителни отпадъци в контейнера за битова смет.

Почистването и извозването не е лесно, тъй като дори и малки по размер строителни отпадъци, могат да бъдат безкрайно тежки и трудни за почистване. Да не говорим, че в старите сгради много често няма асансьори, което прави тази задача още по-сложна.

Разбира се, важно е всичко да се изкърти без остатък, тъй като мястото трябва да се подготви за изграждане на новата баня, в това число монтаж на нови плочки, на санитария и други подобни.

Има начини и да се запази

Определено ще си спестите много работа и усилия, ако изберете възможността да запазите старата бетонна мивка, вместо да я къртите. Освен че ще имате по-малко работа, ще можете и да спестите известна сума от ремонта.

Предимството в този случай е, че каквото и да изградите в наши дни, то в никакъв случай няма как да е по-здраво и монолитно от една такава мивка. Въпросът в случай като този опира по-скоро до естетиката и до това, че бетонните мивки не "хващат окото".

Не е тайна, че този тип бетонни мивки не са от най-красивите гледки. Въпреки това, ако разполагате с креативен майстор под ръка, можете да измислите начин да впишете подобна конструкция в един модерен дом.


Рекламен материал.