Когато става въпрос за спортни дрехи, кое според вас е по-важно - външният им вид или удобството? Истината е, че екипът за тренировка има важна роля за ефективността ѝ. Ето защо има значение какво носите във фитнеса и трябва да обръщате повече внимание на спортните дрехи. Днес ще ви посочим 7 причини, които ще ви убедят, че комфортът трябва да бъде на първо място при избора на дрехи за тренировка:

1. Може да предотвратите нараняване

Носенето на подходящо облекло е от решаващо значение, когато сте запален трениращ. Много спортни травми възникват поради липсата на подходящо оборудване, включително дрехи. С каквато и дейност да се занимавате, трябва да изберете облеклото за този конкретен спорт, като се съобразите с неговите специфики.

2. Няма да се чувствате ограничени

Леките материи създават усещането за втора кожа и не ограничават движенията ви докато тренирате. Спортуването в пълен комфорт ще ви позволи да се концентрирате единствено върху тренировката и да така ще бъдете по-ефективни. Изборът на облекло, което позволява свободни движения, е изключително важен, така че когато избирате, обърнете повече внимание на дизайна и кройката. Заложете на безшевен комплект, който няма да дразни кожата ви.

Снимка: iStock by Getty Images

3. Регулира и контролира телесната температура

Трябва да изберете леки, дишащи и попиващи потта материи, които ще абсорбират влагата от тялото, оставяйки ви да се чувствате сухи и свежи. Те ще ви помогнат да регулирате и поддържате телесната си температура, а по този начин ще тренирате в максимален комфорт.

4. Подобряват производителността

Висококачествените материи помагат на тялото да увеличи ефективността, издържайки на тежестта на интензивните тренировки. Трябва да изберете фитнес облекло, което наистина е предназначено за избраната от вас дейност. Ако има вероятност да се изпотите, потърсете дрехи, създадени с технология, която може да устои на натрупването на бактерии и да ви поддържа свежи.

Снимка: iStock by Getty Images

5. Повишава увереността

Чува ли ли сте за психологическия феномен, според който облеклото, което човек носи, може да предизвика умствени промени, които влияят положително на неговото представяне и ниво на увереност. Дрехите имат силата да допринесат да повишат самочувствието ни. Когато изглеждате добре, вие се чувствате по-уверени, така че инвестирайте в комплект за фитнес, с който ви е удобно да тренирате, и с който се харесвате наистина.

6. Влияе на кожата ви

Нискокачествените и евтини спортни облекла могат да съдържат тъкани, които дразнят кожата, причинявайки обриви и сърбеж по време на тренировка. Потта, дехидратацията, носенето на тесни дрехи, които пречат на кожата ви да диша, и прането на вашето тренировъчно облекло със силни препарати също могат да допринесат за кожни проблеми. Уверете, че избирате леки, дишащи материи, които поддържат кожата ви суха.

Снимка: iStock by Getty Images

7. Мотивира ви

Нищо не ви мотивира да отидете на фитнес повече от новия екип. Не само ще се чувствате добре, но и ще изглеждате добре, а това е нещо, което искате, когато сте заобиколени от огледала във фитнеса. Към него може да прибавите и красиво спортно яке.

В сайта на Market.dir.bg ще откриете голямо разнообразие от артикули (продукти за здраве и красота, за дома, дрехи, обувки, аксесоари, стоки за деца и домашни любимци, храни и напитки), като при регистрация и първа покупка над 50 лв. получавате 15 лв. отстъпка! Безплатна доставка за поръчки над 99.99 лв.

Снимка: market.dir.bg