Ако февруари е месецът на любовта и виното, то март е времето, посветено изцяло на дамите - символизира не само новото начало, идващо с пролетта, но и грацията и любвеобилността, с които жените правят света едно по-пъстро място.

Като започнем от Баба Марта и стигнем до Международния ден на жената - март определено ни напомня за нежната част от човечеството. Дори според поверие дамите трябва да изберат ден от месеца и каквото е времето тогава, такова ще е и настроението им през цялата година.

Жената може да бъде майка, дъщеря, приятелка, съпруга, баба, сестра, бизнесдама, домакиня, а понякога и всички тези жени наведнъж. В каквато и роля да е обаче, едно е ясно - тя винаги дава всичко от себе си, за да накара близките си да се чувстват обичани и закриляни.

Затова е важно усилията на дамите да бъдат ценени целогодишно и както те се стараят за щастието на любимите им хора, така и трябва да получат същото в замяна. А когато има и повод за това - 8 март, е хубаво дамите да бъдат зарадвани и изненадани.

Международният ден на жените се отбелязва както още от началото на 20. век като признание за постиженията на нежния пол в различни сфери.

В България е още известен като Ден на майката и започва да се празнува официално след 1960 година, когато жените, работещи в заводите и производството, културата дават своя принос за развитието на държавата.

В света има много различни жени и всяка от тях заслужава специално внимание особено на 8 март. Ето някои практични предложения, с които да зарадвате дамите за важния празник според това какъв тип жени са те.

 Майката

Umbra Фотодисплей за 16 бр. снимки / бележки Fotofan от Market.dir.bg

Снимки в колаж: Market.dir.bg

Купи

Този тип жени са изключително добродушни и емоционални. Тяхната първа задача е грижата за семейството, а да са до децата и близките си - призвание. Жената майка се разпознава веднага по майчинските инстинкти, по реакциите и начина, по който сами определят себе си. Когато разказват за живота си, със сигурност не биха пропуснали да ви споделят за своето семейство, дори за по-далечни роднини. 

За този тип жени подходящи подаръци биха били сантиментални вещи и жестове, които да напомнят за най-близките им хора - фотоалбуми със снимки, бележки с пожелания, както и ръчно изработени подаръци.

Мечтателката

Книга "Любовта на музата" от Market.dir.bg 

Снимка: Market.dir.bg

Купи

Това е жената, която живее в свой приказен свят, която поставя чувствата и мечтите си над логиката и разума, а емоционалността ѝ почти винаги е на показ.

Жената мечтателка обикновено е изключително позитивна и винаги готова за нови приключения, които да изпълнят сърцето ѝ с радост и обич. По природа, освен емоционална, тя е изключително откровена и дори понякога наивна по детински. Ранима е, защото чувствата ѝ към другите са ясни от първия момент. Не е отмъстителна, но дарите ли я с положителни емоции и любов, тя ще бъде готова да отвърне със същото и дори в по-голямо количество. 

За тези жени подходящи подаръци биха били тези, които дават емоция и преживяване, а не материална придобивка. И ако екскурзиите и екзотичните жестове не са по силите ви, то любовен роман, преплитащ в себе си приключения и загадки, би бил чудесен подарък за мечтателките. Ще ги накара да се гмурнат в нов, различен от ежедневието свят, ще им разкаже история за любов и... Ще ги накара да мечтаят.

Домакинята

Herdmar Прибори за торта Guell - 7 части- с позлатен елемент с намаление от Market.dir.bg

Снимка: Market.dir.bg

Купи

Образът ѝ донякъде се припокрива с този на майката, но всъщност можеш да си добра майка и без да си добра домакиня. За обратното е малко по-различно. 

Жената домакиня поставя като приоритет в ежедневните си задачи грижата за дома, а и не само за нейния собствен. Това е дама, която е склонна да ви направи забележка за чистотата в жилището ви, ако прецени, че не отговаря на нейните домакински критерии. 

Тя се старае в къщата винаги да има сготвена домашна храна, да е подредено и уютно. От тях очаквайте отлично посрещане на гости.

Някои жени обаче са и свръхдомакини - домакинските задължения са им висша цел за деня. И ако повечето дами не биха се зарадвали на подарък тиган или комплект чаши и чинии, то този тип жени със сигурност биха оценили всяка придобивка за деня, която ще улесни работата вкъщи.

Кариеристката

Кожена черна чанта за лаптоп от Market.dir.bg

Снимки в колаж: iStock by Getty Images/Market.dir.bg

Купи

Тя е амбициозна, съсредоточена, готова да покори всеки връх на работното място. В природата ѝ е да работи здраво, за да изпълни всичките си професионални цели, и обича съревнованията. Често жената кариеристка избира именно кариерата си пред всичко останало - пред семейството, пред приятелите, а понякога професията и развитието ѝ да причината тя дори да не е помисляла за женитба и деца. 

Този тип жени имат много силен характер и трудно отстъпват, защото са свикнали да отстояват мнението си докрай. Обичат да са независими и често пренебрегват чувствата и поставят разума на първо място. 

Практични подаръци за кариеристките са например лаптоп чантите, но трябва да подберете стилна чанта, която да подхожда на изискана бизнесдама.

Купонджийката

Roco Fashion Тъмносиня мини рокля с дълги ръкави с намаление от Market.dir.bg

Снимки в колаж: Market.dir.bg

Купи

Това е жената, която е винаги готова за парти, когато и да ѝ се отдаде възможност. Друга характерна черта за купонджийката е, че тя може много бързо да мени настроенията си, макар и в повечето време да преобладават веселите емоции. 

За сметка на това пък хората, които имат за приятелка такъв тип жена, могат да бъдат големи щастливци, защото тя няма да ги остави да бъдат тъжни и ще направи всичко, за да повдигне настроението им. 

За този тип жени изключително подходящ подарък би бил бляскава рокля, с която да изгреят на дансинга на поредното парти.

Домошарката

Casada Сиво одеяло от полар, 150 х 200 см от Market.dir.bg

Снимки в колаж: iStock by Getty Images/Market.dir.bg

Купи

Това е жената пълна противоположност на купонджийката. Тя обича да прекарва свободното си време вкъщи, гледайки филми и сериали, слушайки музика или просто мързелувайки. Домошарката дълбоко цени удобствата на дома и би предпочела дори да поспи, вместо да излезе на шумен купон с приятели. 

На запад този тип жени често е наричан "панда", която алегорично описва поведението на домошарката.

Тези дами са луди по широки пуловери, топли одеяла и дебели чорапи, които да придават още повече уют на така или иначе уютната обстановка на дома. Така че, ако подарите на домошарката нещо от изброените, със сигурност няма да сгрешите.

Жената суета

Сет грижа за лице и тяло "Роза и харизма" от Market.dir.bg

Снимка: Market.dir.bg

Купи

Всяка дама е суетна и се старае да изглежда добре, но има и такива жени, които не просто са суетни, а превръщат идеята за това да бъдат красиви и стилни в основен техен приоритет.

Тези жени постоянно следят модните тенденции, не излизат без грим и прическа, интересуват се от качествена козметика и всяка седмица посещават козметик за различни процедури. 

Ако ги видите за пореден път на щанда с гримове - не се чудете, това е напълно обичайно за този тип жени. Красотата за тях е на първо място и ще направят всичко, за да изглеждат перфектно. Рядко ще ги видите и на ниски обувки просто защото според тях единствено високите токчета правят дамите толкова женствени, колкото са. 

Ако се спрете на подарък козметика за този тип жени, те биха оценили високо вашата идея. Макар да имат безброй гримове, кремове и други продукти, те биха се зарадвали на нова и качествена козметика.

Спортистката

Дамски екип Justhype с голямо намаление от Market.dir.bg

Снимки в колаж: Market.dir.bg

Купи

Това е жената, която прекарва изключително много време в тренировки - дали вкъщи, във фитнеса или навън - тя знае отлично колко е важен спортът не само за изваяната ѝ фигура, но и за здравето ѝ. 

Спортистките обикновено са силни жени с характер - не се нуждаят от мъж, за да им отвори буркан, но пък като по-голямата част от спортуващите жени мечтаят да намерят партньор, който да тренира заедно с тях. 

Този тип жени предпочитат спортното облекло и удобните обувки. Именно заради това един нов сет за фитнеса би им дошъл перфектно особено когато идва време да подготвят тялото си за летния сезон.

Жената огън

Obsessive Нощница с прашки в червено Ingridia с намаление от Market.dir.bg

Снимки в колаж: Market.dir.bg

Купи

Това е страстната жена, която е готова за горещи авантюри. С изключително огнен характер, жената огън търси силни усещания, фурия е и се раздава на макс с каквото и да се захване. Обикновено е склонна на конфликти, пали се бързо и също толкова бързо взима решения.

Този тип жени са много обаятелни, имат силно присъствие и заявяват себе си, където и да се намират. Определено обичат да флиртуват и да се наслаждават на горещи мигове с половинката си.

Затова, скъпи мъже, секси бельото може да се подарява не само на Свети Валентин, но и на Осми март, разбира се, придружено от букет цветя.

Жената чудо

MOODO Златни обeци - елегантен и модерен аксесоар от Market.dir.bg

Снимки в колаж: Market.dir.bg

Купи

Това е типът, към който обикновено всяка дама се стреми, защото той е събирателен образ на всички жени - прекрасна майка, домакиня, съпруга, успешна в професията си и едновременно с това стилна, винаги поддържана и в крак с модата. 

И много жени успяват, защото, за разлика от мъжете, те могат много добре да се справят с няколко дейности наведнъж.

Този тип дами стискат зъби, работят здраво, опитват се на всички около тях да им е добре и се стараят умело да прикрият емоциите си.

И като всички останали понякога и те имат нужда от почивка и някой, който да се погрижи за тях. Ако се чудите какво да подарите на жената чудо, бижу би било отличен избор.

 

В сайта на Market.dir.bg ще откриете голямо разнообразие от артикули (продукти за здраве и красота, за дома, дрехи, обувки, аксесоари, стоки за деца и домашни любимци, храни и напитки), като при регистрация и първа покупка над 50 лв. получавате 15 лв. отстъпка! Безплатна доставка за поръчки над 150 лв.