Черен петък, сив четвъртък, промо уикенд, удължено работно време, коледни намаления... Краят на годината е раят за пазаруване. Всички брандове и търговци се надпреварват в усилията да привлекат повече клиенти, а ние сме празнично настроени и очакваме предложенията с интерес.

Но как всички тези изгодни оферти да ни излязат наистина изгодно?

Днес ще ви дадем някои полезни съвети как да оптимизираме процеса и ще ви разкажем за най-новия тренд в онлайн пазаруването, с който можем реално да пестим пари от покупките си и да си осигурим още допълнителни отстъпки

  • Направете списък с необходими покупки.

Много е лесно покрай треската на Black Friday и Коледните намаления да се подхлъзнем по изгодни оферти за неща, от които всъщност нямаме нужда. И така вместо да намалим разходите си чрез умно пазаруване, ги увеличаваме с безполезни вещи, макар и на промоция.

Когато видим червения етикет за голямо намаление, сме по-склонни да правим компромиси - с размера, с качеството, с характеристиките на продукта. Склонни сме и да добавяме към кошницата си "и това" - просто защото ни харесва, все ще влезе в употреба.

За да ограничим тези импулсивни покупки, които могат да сринат празничния ни бюджет, е добре да се подготвим със списък. Чакали сме дълго тези промоции и наистина си заслужава да се огледаме за качествена техника, скъпи модни марки и други продукти за дома и семейството. Опишете нещата, от които семейството наистина има нужда.

В този списък отсега може да заложим и задължителните коледни подаръци и да ги потърсим на добри цени в ноемврийските промоции. Списъкът за Коледа е особено ценен, имайки предвид статистиките колко ненужни подаръци се купуват всяка година за празниците. Ако планираме отрано и конкретно за кого и в какви рамки да вземем по нещо, бихме се справили много по-добре и от гледна точка на бюджета, и като удовлетвореност на човека отсреща.

Имайки списък под ръка, фокусът ни в търсене на точните продукти остава по-ясен и общото блуждаене в магазини и сайтове бива ограничено.

  • Определете си бюджет.

Колкото и да ни се струват изгодни предложенията по време на Black Friday, не можем да имаме всичко. Трябва да признаем, не е и необходимо. Освен списък, полезно е да определим бюджет, който можем да изхарчим в този период на намаления. Той може да е разделен и по пера - дрехи и обувки, козметика, техника, обзавеждане и пр.

Доста често фокусирани върху отделния етикет с ниска цена, загубваме ясна представа за общата сума. Добре е да си водим сметка, като при пазаруване онлайн е лесно, защото можем да поставяме избраните артикули в "любими", да следим как се трупа тяхната стойност и на финала да селектираме какво да остане в кошницата. При покупките онлайн има възможност да намалим цената и още, използвайки инструмента, за който ще стане дума малко по-надолу.

  • Сравнявайте офертите

Често може да се срещнат оферти за сходни продукти от различни търговци. Не пропускайте да разгледате алтернативите в няколко сайта, защото цените могат да варират. Това особено важи за по-скъпи вещи като електроника, битова техника и др.

  • Възползвайте се от допълнителни отстъпки и опция да спестите средства.

Все по-разпространено става използването на cashback платформи, при които онлайн пазаруването ни дава възможност за възстановяване на част от платената сума - на практика това означава допълнителна отстъпка. Предимството е, че наистина пестим тази сума, вместо да я пренасочим към следващата покупка, тъй като върнатите пари идват при нас директно под формата на гарантирано плащане. При някои продукти и търговци такава отстъпка може да достигне до 30% от стойността на покупката.

Cashway.bg е най-използваната у нас платформа за такъв тип услуги с 25 000 активни потребители и над 240 включени онлайн търговци, чиито оферти можем да видим и сравним директно на сайта. Някои от брандовете, които си партнират с кешбек платформата, са едни от най-популярните онлайн магазини, които всички дебнем за добри оферти: Fashiondays, AboutYou, Answear, Sinsay, LC WAIKIKI, Obuvki.bg, Notino, The Body Shop, Myprotein, Zora, Booking, Aliexpress и много други.

По повод настоящите Black Friday промоции платформата предоставя допълнителни 5% кешбек за покупки от подбрани партньори сред най-големите български онлайн търговци.

Снимка: Cashway

Но Cashway.bg платформата не работи само на черен петък

С помощта на платформата можем да продължим да пазаруваме по-изгодно и след празниците или всеки път, когато извършваме онлайн покупка. Удобство е че сайтът събира и представя допълнителни промокодове от участващите търговци, което дава още повече възможности да спестим при покупка.

Статистиката на платформата показва, че средно спестените пари на година от един активен потребител могат да достигнат над 260 лева, като до момента Cashway са изплатили на своите клиенти общо над 180 000 лева реално спестени суми. Сред сегментите, в които най-често се използват такива услуги, са мода, здраве и красота, пътуване и почивки, както и електроника и офис оборудване.

Как работи cashback платформата?

Cashway.bg е безплатна за потребителите услуга. Необходимо е да се регистрираме в платформата и от нея да изберем магазина, от който желаем да пазаруваме. В сайта на конкретния търговец вече може да сме селектирали продуктите, дори да сме напълнили кошницата и да сме на финала на потвърждението на покупката - нужно е просто да отворим отново сайта през входа на Cashway, преди да завършим процеса на поръчка. Така платформата знае, че покупката е на техен регистриран потребител и директно начислява във виртуалния ни портфейл допълнителната гарантирана cashback отстъпка. Натрупаните от пазаруване кешбек суми могат да бъдат изтеглени по 7 различни начина - чрез банков трансфер, с паричен превод от Еконт, на каса на Easypay, под формата на електронен ваучер и др. Отново без такса за потребителя.

Сумите от покупките се верифицират от самите търговци, като за това има отложена обработка от 14 или повече дни. Това е така, тъй като при онлайн покупки има възможност за връщане на закупената стока в определен период - да не си мислим, че можем да надхитрим платформата, като само поръчваме.

Готови ли сте за Black Friday? Тази година подходете умно и вижте колко средства може да спестите по нов начин. Регистрирайте се в Cashway и си осигурете хитър начин да получите допълнителни отстъпки и да си върнете част от планирания бюджет за пазаруване без никакви допълнителни такси и с начален бонус от 5 лв. за всеки новорегистриран потребител.

Снимка: Cashway


Материалът е изготвен със съдействието на Cashway.