Били ли сте някога в ролята на Дядо Коледа? Ако да, добре. Ако не, със сигурност трябва! Торба подаръци, усмивки, щастливи хора... Това е хубаво. Ефектът е такъв, но...

Неизбежно изникват и вечните въпроси:

Как да угодим на родителите тази година?
Какво да дам на приятел (приятелка)?
Какво да сложа под дървото за колегата (колежката)?

И така нататък, и така нататък - неизбежни въпроси. От година на година, запазвайки обичайния социален кръг, е все по-трудно да се дадат отговори на подобни предновогодишни въпроси. И поради тази несигурност страдат както празничното настроение, така и портфейлът. Не се разстройвайте! Има оригинални отговори на тривиални въпроси! Прочетете!

Коледни подаръци

Новогодишното пазаруване е любимо занимание за някого, но абсолютно омразно за друг. И вероятно само откровени мазохисти могат да се насладят на чакането в милионния ред за сладка китайска дреболия, която днес (о, какво щастие!) се продава с 30% отстъпка! Действителни сувенири, тонове ярка опаковъчна хартия, метри панделки и ленти си тръгват в предколедните дни със скоростта на звука и на страхотни цени. Това, което не беше продадено от месеци и лежеше скърбящо и попиваше прах на дълги плотове, мигрира днес (като почетен гост!).

Мигрира към топли места, под елегантни коледни елхи. Хората отварят портфейлите си и мълчаливо раздават трудно спечелени пари, давайки дългоочаквания отговор на въпроса: "Какво да дам?"

Все пак трябва да реализираме свещената новогодишна цел: "Как да угодим?"

Само че често се случва нещо, което е отнело толкова много усилия, време, нерви, за да го купите, изобщо да не зарадва любимия човек, за когото сте се старали толкова много.

И съдбата на сладка дреболия отново е да пада прах върху нея.

Само вече в къщата на човек, скъп за вас. И какво се случва? Пропилени ли бяха парите? Разочарование? Всичко ще бъде различно през Нова година! Защото ще изберем подаръци за близки, уважавани, роднини по ясен план!

Правила за закупуване на новогодишни и коледни подаръци

Направете схема на вкусовете и интересите на всички, които ще дарите с нещо тази Нова година. Можете дори да ги поканите да попълнят комичен въпросник, състоящ се от няколко въпроса: Кой е любимият ти цвят? Твоето хоби? Какво е отношението ви към домашните любимци? Твоята мечта? Любимо ястие? Любима миризма? Държава, която искате да посетите? Какво е вашето житейско кредо?

Изглежда досадно и просто, но, всъщност, е изключително важно, за да не пада отново прах по ...

Отговорите на тези (и други) въпроси ще ви помогнат да си представите образа на бъдещето за човека.

Например. Човек е любител на ориенталската култура, той е привлечен от средновековни японски оръжия, луд е по танците и навиците на японските момичета.

Знаейки това, лесно можете да му купите самурайски меч, кимоно или нещо подобно. И, разбира се, ще останете доволни, че най-накрая ще можете да го изненадате и зарадвате.

В крайна сметка е логично, ако човек отдавна и дълбоко обича Изтока, колекцията му да съдържа всички оръжия, включително и уникални.

А вашият подарък ... Да, разбира се, той ще оцени вниманието. А самият подарък вероятно ще бъде предаден на някой друг! Отново разочарование? В никакъв случай! Само като изберете подарък за човек, който е страстен, отидете по пътя на максималното към това!

Направете изключителен подарък! Много, много невероятно и неочаквано! Например, дайте билет за японския театър на сенките и оръжията.

Предприемете нестандартен подход към решаването на проблема! Разбира се, всичко това трябва да се прави не в паника, нито в последния ден преди празника! Отнема време, за да вземете наистина оригинално решение!

Не бързайте да пазарувате. Опитайте се да намерите материално въплъщение за вашите планове. Не е нужно да купувате нищо бързо! Както казват мъдрите: "Трябва да спиш с нова идея".

И само когато мозайката от диаграми, очертания, предположения и реална търговска оферта образува конкретна картина - отидете и купете подарък!

Не забравяйте да се погрижите за опаковката! Тя трябва да отговаря не само на новогодишната тема, но и на вътрешното запълване на кутията, тоест на подаръка! Не забравяйте, че опаковката формира първото впечатление както на подаръка, така и на този, който подарява! И още нещо - създава настроението, необходимо за възприемане на подаръка, от който се нуждаете!

Не се опитвайте да купувате подаръци за всички роднини и приятели за един ден! Освен факта, че ще се уморите ужасно от толкова дълго трептене пред очите ви с ярки волани и пакети, вероятно ще пропуснете нещо! Резултатът - отново може да има огорчение!

И последното правило - правете цялото си коледно пазаруване с любов! Защото на чисто подсъзнателно ниво, надарен от вас човек усеща дали сте избрали този подарък с цялата искреност на душата си, или просто да поставите "отметка" в списъка с изпълнените задачи преди Нова година.

Още идеи за подаръци и коледни изненади ВИЖТЕ ТУК >>