Турнето няма да стартира на 20 януари, както се очакваше, а на 29 март.

Всичките 23 дати от него са насрочени повторно, като новите дати на първите девет са през април, а на останалите - през август, септември и октомври. Причината за отлагането на турнето е необходимостта от достатъчно време за възстановяването на фронтмена на групата, Антъни Кийдис, от хирургическата операция, извършена на единия му крак наскоро.

Какъв точно е произходът на травмата му не е съвсем ясно, но 49-годишният музикант е бил видян на мач на Lakers на 8 януари с гипс на десния крак, съобщават от avtora.com. През август той разкри в интервю за Los Angeles Times: "Изкарах турне със счупени при скачането ми от касата (на барабаните) на сцената кости на крака, което си бе истинска агония".

Два дни след последния от пренасрочените за първата половина на годината концерти на групата – на 12 април в Мемфис, Red Hot Chili Peppers трябва да са в Кливланд, Охайо, бидейки една от групите, които ще бъдат въведени в Рокендрол Залата на Славата, наред с Guns 'N Roses, Faces и Beastie Boys.

Групата има обявена дата в България за 1 септември с място на провеждане столичния стадион "Георги Аспарухов", която е част от европейската й обиколка, стартираща на 27 август от Прага, Чехия. Добрата новина за родните фенове на бандата е, че прогнозите на лекарите във връзка със състоянието на крака на Кийдис дотогава са за пълно възстановяване.