Най-популярните му хитове ще прозвучат в зала „България“ от 19ч., специално в чест на българските жени. Програмата предвижда най-емблематичните  руски романси от богатия  репертоар на народния артист. Поканата към него е от Жокер Медиа.

Това ще е вероятно последният концерт на легендарния изпълнител у нас. Миналата седмица световната преса разпространие неговото решение окончателно да се оттегли от сцената. По този повод самият Кобзон заявява: ”В своя юбилеен тур , посветен на 60- годишнината ми, аз взех решение да приключа концертната си дейност, но се задържах. Този път аз действително искам да поставя точка , защото пътят ми е изминат. Аз съм привикнал да работя с пълна сила, но чувствам, че тези сили намаляват, а и интересът към моята особа понамаля. Искам достойно да сляза от сцената.” Този път може би решението му е окончателно, имайки предвид влошеното му здравословно състояние.

Кариерата му започва през 1959г., а у нас е най-популярен с хита си „Мигове“, част от музиката към легендарния „17 мига от пролетта“.

Прощалният тур на певеца ще започне през май 2012 година. В хода на гастрола са планирани изпълнения не само в Русия, но и в други страни, които са много скъпи на Кобзон, в това число САЩ и Украйна. На рождения ден на певеца, 11 септември, концерт ще се състои в Държавния Кремълски дворец в Москва. След като напусне сцената, певецът възнамерява да отиде в САЩ, където не беше пускан в продължение на 17 години. В 1995 година му е отказана американска виза, по неофициална информация, по подозрение за връзки с руската мафия.
Според Кобзон  руските силови структури, конфликтни с Борис Елцин, са предали на американците компромат за него, станал причина за отказа да пътува в САЩ. Официално причината не е обнародвана. “Аз не се обиждам на САЩ“, казва изпълнителят. „Във връзка с тази ситуация имам въпроси към управлението в Русия, които аз неведнъж ги задавах. За съжаление  резултат няма. Ако към мен има каквито и  да е претенции, аз съм готов да отговоря на тях в съда в Москва или в Ню Йорк."

Организаторите на предполагаемия американски гастрол на Кобзон инициират подписка сред американски конгресмени в негова подкрепа. Събеседване с Йосиф Кобзон в посолството на САЩ е планирано на 15 март, пише руската преса.

Преди това българската публика като за последно ще се наслади на неговите изпълнения на „Една българска роза“ и „Моя страна, моя България“ – песни, които отдавна са част от репертоара на Кобзон.