Песента е вдъхновена и посветена на градската жена, на забързания й градски ритъм и ежедневие, в което лесно Тя „...започва да събира колекция сърца...”

Ирина Флорин е артист, чийто песни са сред най-големите поп хитове в съвременната ни музика, а някои от текстовете, които е изпяла – и до днес си остават емблематични за публиката. Сингълът „Градска колекция” излиза в специален радио микс, направен от Георги Георгиев (група Остава). Той е автор на музиката и аранжимента, а текстът е дело на Биляна Димова. Аранжиментът на песента е с намигване към духа от края на 80-те години, времето, когато се създаваше клубната култура. Продукцията включва редица аналогови звуци и семпли, един от най-актуалните трендове в момента и който се налага от световни диджей имена.

„Градска колекция” е шестият поред сингъл от албума на Ирина Флорин – „Копринена Жена” (2010), вдъхновен от романа „Коприна” на Алесандро Барико, на когото Ирина Флорин е страстна почитателка. В албума е включена и акустична версия на сингъла.

С новата песен „Градска колекция” Ирина Флорин не изневерява на стила си, станал нейна запазена марка.

Вижте кадри от снимачния процес на "Невинни слънца">>
Видеото >>
Още снимки на Ирина >>