Менюто свидетелства за последния обяд, сервиран на пътниците в първа класа, преди Титаник да се удари в леден блок и да потъне на 14 април 1912 г. То се намирало на масата на д-р Уошингтън Джодж, банкер, пътуващ в първа класа от Сан Франциско със съпругата си Рут и сина си Уошингтън-младши.

Ястията, запазени за най-богатите пътници, включвали пиле по мерилендски, яйца аржантьой - яйца на очи с аспарагус, пилешки галатин и печени агнешки пържоли. Менюто включвало общо 40 вида ястия.

Съпругата на Додж сложила менюто в чантата си след обяда, без да знае, че ще го отнесе на спасителна лодка същата вечер. Двойката и синът им оцелели при трагедията и оттогава менюто било притежание на семейството.