Саша Барън Коен обяснява решението си с това, че сега е зает с промотирането на новия си филм "Диктаторът".

Причините на Кърт Ръсел, който трябваше да се превъплъти в образа на един от
отрицателните герои, не се съобщават. Според някои, той не искал името му да се свързва с "непълноценен уестърн". Според други не го удовлетворила предложената му роля.

Двамата актьори не са първите, които отказаха да се снимат в новата лента на режисьора на "Криминале". Преди това от участие в проекта се отказаха Джоузеф Гордън-Левит и Кевин Костнър.

В лентата "Django Unchained" главната роля ще бъде изпълнена от Джейми Фокс. За филма Тарантино е събрал изцяло звезден състав. Участието си в него вече са потвърдили Леонардо ди Каприо, Кристоф Валц, Самюъл Джeксън и др.

Действието на филма "Django Unchained" ще се развива през XIX век. Главният герой - чернокож на име Джанго, бяга от робовладелеца си Калвин Кенди, който организира боеве до смърт между робите. Беглецът по-късно решава да се завърне в имението
на Кенди, за да спаси жена си.

Новият проект на Тарантино ще е уестърн (западен), по-точно саутърн (южен), както той сам го определи. Лентата ще е в духа на "спагети уестърните" на Серджо Леоне. Предвидено бе филмът да се появи по кината в края на 2012 година, но снимките се забавиха.