Страната бе представена в Азербайджан от 76-годишния ветеран Енгълбърт Хъмпърдинг. Певецът откри финалната вечер на Евровизия с изпълнение на баладата "Love Will Set You Free", но в гласуването събра само 12 точки, които му отредиха предпоследното място сред представителите на 26 страни.

След края на конкурса Енгълбърт Хъмпърдинг е споделил, че е направил "най-доброто за страната си" и е поздравил победителката Лорийн от Швеция.

Големия финал >>

Гневни зрители са определили гласуването като "политическо" и настояват Великобритания да бойкотира следващото издание на песенния конкурс. Междувременно става ясно, че един от фаворитите да представи Великобритания на "Евровизия" следващата година е друг ветеран - 71-годишният сър Клиф Ричард.

"Клиф проявява интерес към участие в следващото издание на конкурса. Той е един от най-уважаваните ни изпълнители и е сред фаворитите да представя страната ни през 2013 г. Ричард е истински перфекционист и се надяваме, че случилото се през уикенда няма да го разколебае. Клиф има "недовършен бизнес с Евровизия, след като на два пъти беше близо до победата в миналото", казва източник от Би Би Си.

Клиф Ричард завършва втори през 1968 г. с песента "Congratulations" и финишира на трето място през 1973 г. с "Power to All Our Friends".