За първи път в историята на джаза ще се изпълни музика, композирана за камерен оркестър и електрическа контрабас-китара. Никога в историята досега не е била компилирана електрическа бас китара като солиращ инструмент в симфоничен оркестър, но това ще се случи у нас благодарение на български камерен оркестър, членове на Софийска филхармония и Snow Owl – бандата на Хуан Гарсиа-Херерос "Бялата сова".

Във втората част на концерта групата ще представи за първи път пред българска публика новото CD на групата  - албума "Normas". След концерта в София на 11.11.2013 в зала “България”, бандата ще зарадва и феновете си в Пловдив, след което ще продължи турнето си за промоцията на новия си албум в Европа.

За повече информация относно българските изяви, посетете на фен страницата на групата във Фейсбук. 

Албумът "Normas" съдържа авторски композиции на Хуан Гарсия-Херерос в стил фюжън, в който се смесват елементи от латино, джаз-рок и етно музика, за което допринасят музикантите от състава, всеки със своята уникалност като изпълнител от страната, от която идва:
Хуан Гарсиа- Херерос – електрическа контрабас китара - Колумбия
Хектор Мартиньон – пиано - Колумбия
Роберто Куинтеро – перкусии - Венецуела
Джереми Пауъл – сопран и тенор саксофон - САЩ
Стоян Янкулов- Стунджи – ударни - България
Александър Владигеров – тромпет - България




Хуан Гарсиа-Херерос
(Juan Garcia-Herreros), известен още като "Бялата сова", е колумбийски басист и композитор,който се отличава с виртуозно музикално майсторство на 6-струнен електрически бас и контрабас.

Роден в Богота – Колумбия, започва първите си стъпки с флейта на 9 годишна възраст, след своето преместване в Ню Йорк заедно със семейството си. След като завършва средно образование, семейството му се премества в Дунедин - Флорида, където в ръцете му попада бас китарата. Поради факта, че семейството му не е в състояние да си позволи частни уроци, той започва като самоук музикант. Хуан е на 16, когато започва да учи теория на музиката и джаз в музикална гимназия във Флорида. Неговият учител в гимназията открива младия талант, насочва го и към контрабаса и го включва в симфоничния оркестър на гимназията. След като посвещава много часове в упражнения и на двата инструмента, Хуан достига завидно нивото за да свири с Tampa Bay Symphony едва на 17-годишна възраст.

На 21-годишна възраст той се завръща в Ню Йорк, за да направи своята професионална музикална кариера. Докато е в Ню Йорк, Хуан развива способностите си в множество музикални стилове. Независимо дали музикалния жанр е джаз, поп, фънк, салса, рок, хеви-метъл, или Avante Garde, той е в състояние да свири без никакви художествени компромиси. На 26-годишна възраст Хуан се премества във Виена - Австрия, където в момента живее. По време на кариерата си, Хуан е работил с много музиканти, сред които Елтън Джон и Шакира.
 
Хектор Мартиньон е колумбийски пианист, носител на Грами, който композира, изпълнява и продуцира музика в широк спектър от жанрове. От класическа, джаз, латино, уърлд, поп и рок музика до филмови пиеси, бродуейски мюзикъли и още множество други проекти.

Световно известният венецуелски перкусионист Роберто Куинтеро е прочут със своя "in-the-pocket" стил на свирене, както и със способността да свири на различни инструменти. Известен още като “Кралят на конгата” неизменно през цялата си кариера, Куинтеро е бил латино перкусионист, но любовта към джаза му позволява да си сътрудничи с някои от най-големите имена в жанра.

Джереми Пауъл е завлядяващ саксофонист. Счита себе си за много щастлив, че е роден в музикално и артистично семейство. Неговата майка свири на цигулка и виолоночело, баща му свири на бас китара, двете баби са пианистки (едната от тях е и талантлив художник) и брат му Джонатан Пауъл е невероятно талатлив тромпетист. Страстта му към  музиката не е случайност.

Стоян Янкулов е български мултистилен музикант – барабанист и перкусионист. Завършил Държавна Музикална Академия- „Панчо Владигеров”, осъществява множество концерти и записи на джаз, поп, рок и етно музика в Европа, Азия, САЩ. Това съществено е повлияло на уникалния му стил на свирене. Той успява да възпроизведе оркестрово звучене на ударните инструменти. Понякога у слушателя се създава впечатлението, че свири повече от един перкусионист. Янкулов разчупва и разширява традиционния начин на свирене на барабани, тъпан, перкусия, като прилага нови техники и нестандартни музикални идеи. Съчетавайки автентичния фолклор с нови изразни средства при ударните инструменти, Стоян Янкулов разкрива неограниченото разнообразие и емоционалната наситеност на уникалната българска култура.

Александър Владигеров e внук на Панчо Владигеров. Учи и живее в люлката на калсическата музика – Виена. Казва, че музиката за него е ген. Това, че той и  брат му Константин се обръщат към джаза пак е ген. Баща им Александър Владигеров, макар и класически композитор и диригент беше страхотен джазов пианист.