Това ще се случи на 19-ти март /сряда/ от 19:30 ч. В залата ще присъства голяма част от екипа на филма, сред които историкът Атанас Димитров, археологът Васил Тенекеджиев,  съсценариста д-р Румен Цонков, аниматорът Мина Милева, редакторът Мариета Ценова, майсторът на звука Георги Цветков и актьорът Атанас Сребрев - основният глас на филмите.

Документалната филмова поредица е резултат на специфичен подход към историческата информация. Тя слага акцент на 19 конкретни обекта и чрез тях разкрива част от старата история на Европа с нейните културни, династически и политически традиции, но прави и препратки към настоящето. Проектът е заснет модерно и атрактивно, с много ефекти и анимация.

Проектът „Спирка Европа: София 2019” се продуцира от  Нова филм и Фондация „Стоян Камбарев“ и е съфинансиран от Столична община, Програма Европа - 2013 г. във връзка с кандидатурата на София за европейска столица на културата през 2019 г.

През лятото Деси Тенекеджиева и нейния екип ще започнат работа и по пълнометражен документален филм за 19- вековната история на София.