Участниците рисуваха в продължение на 5 часа на тема “The Urban Ring” (Кръговратът на града) и се бориха за специалната награда – възможност да изрисуват част от паркинга на София Ринг Мол срещу чек от 3000 лв. Съорганизатори са сдружение "Радар“.

Големият победител в състезанието станаха PT Crew от Пловдив. На 2-ро и 3-то място се класираха Broke от Пловдив и MAD от София, които получиха парични награди от съответно 600 лв. и 300 лв. Графити рисунките бяха оценявани от експертно жури, съставено от ERI, Maze и SirGo.

Графити рисунките на участниците в „Sofia Ring Graffiti Fest“ могат да се видят от всички преминаващи покрай сградата на мола по околовръстното шосе. Планирано е те да красят фасадата на София Ринг Мол през цялото лято.

От мениджмънта предвиждат да превърнат състезанията с рисуване на графити в традиция, като предоставят специализирано място в търговския център за арена, на която графити артисти ще могат да мерят сили всяка седмица. Мястото ще се намира във FUNtasy Park, който ще представлява основния център за забавления в мола. Там, освен графити съревнования, ще се провежда и училище по графити рисуване за деца и много други дейности, свързани с този вид изкуство.

Tърговският център ще отвори врати през септември тази година. Инвестицията в проекта възлиза на стойност от над 150 млн. евро. Молът включва над 200 магазина, мултиплекс с 10 кинозали и 3500 места за паркиране. Той ще се отличава от останалите търговски центрове и с уникалната си архитектура, която интегрира по естествен начин природата в сградата и залага на големи отворени пространства, широки тераси с изглед към Витоша, стъклени фасада и покрив, повече естествена светлина във вътрешността и зелени площи и парк, простиращи се на над 28 000 кв.м.